BIST 10.162
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.405,81
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Ertuğrul Kürkçü'den flaş saldırı açıklaması

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP'ye yönelik yapılan 'boğaz kesme' saldırısının kontrgerilla tarafından yapıldığını ileri sürdü.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde HDP Genel Merkezi’nde bir HDP yedek üyesi Ahmet Karataş’a yapılan bıçaklı saldırı HDP gündemine oturdu. HDP'nin öne gelen isimlerinden saldırının sebebi ve perde arkasıyla ilgili çeşitli açıklamalar geldi.

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İMC TV’de yayınlanan ‘Gündem Müzakere’ programında HDP’ye yönelik saldırıların arka planında kimlerin olduğunu açıkladı. Kürkçü, saldırıları, “Bunun altında kontrgerillanın imzası var.” dedi.

İşte Kürkçü'nün o açıklamaları:

“Speküle edilmeye çalışıldığı gibi bir partiliyle Ahmet arasında bir tartışma yok. Adam bizim partimizle ilişkisi olmayan bir kişi ama her vatandaş gibi onunda görüşme ilişki kurma isteğine olumlu cevap vermenin bedelini ödemiş oluyor şuan arkadaşımız."

"KONTRGERİLLA TEŞKİLATI BÜTÜN DEVLET AVADANLIĞININ İÇİNDE"

Bu kontrgerilla teşkilatı bütün devlet avadanlığının içinde yer alan bir şey. Ben bunun devreye sokulduğunu düşünüyorum. Hangi dozda ve hangi biçimde kullandıklarını bilmiyorum ama tecrübem, bütün kriz dönemlerinde gördüğüm şeyler bana düşündürüyor ki, burada kontrgerilladan vuran da, askerler, silahlı eğitilmiş deniz komandoları filan değil."

“Bu her yerde sivil halkın arasında yer alan ve bu kontrgerillanın emriyle harekete geçen ve onların gösterdiği hedeflere karşı sosyal-psikolojik bir travma yaratmak üzere harekete geçen çeteler. Bu çetelerin uyandırılmaya başlandığını anlıyoruz."

"BU MESAJI ARTIK DEĞERLENDİRMEMİZ LAZIM"

“Çünkü sadece bu değil. Bütün bu 6-7 Ekim gecesi ve sonraki günlerde olanları gözümüzün önüne getirdiğimizde, enseden vurularak Kürt gazetecilerin öldürülmesine başlandığını göz önüne alırsak; aslında portföyde olan her şeyin numune olarak fakat ortaya çıktığını görüyoruz. Ve bu mesajı ben aldım. Ve benim gibi bu konuya buradan bakanlar da bu mesajı almışlardır. Şimdi bu mesajı artık değerlendirmemiz lazım. Sadece bunu söylemek isterim bunun altında kontr-gerillanın imzası var.”