BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  DÜNYA

IŞİD'in lideri Bağdadi'yi yok edecek isim!

Rusya askeri istihbaratından Puşkaryov, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’yi ele geçirip etkisiz hale getirebilecek biri olduğunu iddia etti. İşte Bağdadi'yi bitirecek o isim...

Abone ol

Tüm dünya Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünü durdurabilecek bir güç arayışında. Acımasız örgütün liderinin nasıl ele geçirileceğiyle ilgili her geçen gün başka planlar yapılıyor. Son olarak IŞİD'i etkisiz hale getirme arayışına dair bir çıkış da Rusya'dan geldi. 

Rusya askeri istihbaratı GRU emekli Generali Nikolay Puşkaryov, “Rusya’nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov’un, terör örgütü IŞİD’ın lideri Ebubekir el Bağdadi’yi ele geçirip etkisiz hale getirebileceğini” iddia etti.

"KADİROV VE EKİBİ IŞİD LİDERİNİ İMHA EDEBİLİR"

Ria Novosti’ye konuşan Puşkaryov, “Eğer Kadirov ve ekibi isterse terör örgütü IŞİD’in liderini ele geçirerek imha edebilir” dedi.

Çeçenistan lideri Kadirov, daha önce IŞİD liderini imha etmek için çalışmalara başladığını belirtmiş ve örgütün ABD tarafından desteklendiğini ve eğitildiğini iddia etmişti.

ebubekir-el-bagdadi-isid-isid.jpg 

RAMZAN KADİROV KİMDİR?
PUTİN'İN KUKLASI DENİYOR

ramzan-kadirov-kim.jpg
Rusya'nın IŞİD'i o bitirir dediği Ramzan Kadirov, Rusya güdümündeki Çeçen lider. Putin'e olan sadakati sebebiyle 'kukla' olarak niteleniyor. Kadirov, Türkiye'deki Çeçen cinayetlerinin arkasındaki isim olduğu iddia edilmişti.

39 yaşındaki Kadirov lüks arabalara olan tutkusuyla tanınıyor. Ünlü Hollywood yıldızı Hilary Swank ile yaptığı doğum günüyle büyük eleştiri almıştı.

ramzan-kadirov-.jpg
PARAYI ALLAH VERİYOR


Doğumgünündeki şatafatlı kutlama nedeniyle eleştiri konusu olan Kadirov 'paranın kaynağı nereden' eleştirilerine şu karşığı vermişti;

- “Allah bize veriyor. Bilmiyorum bir yerlerden geliyor işte”