BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

KCK'dan HDP'ye fırça AKP'ye ağır itham

HDP üyesinin boğazının kesildiği saldırıyla ilgili PKK'nın siyasi yapılanması KCK'dan son dakika açıklama geldi : 'AK Parti'den hesap sorulmalı'.

Abone ol

HDP Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş dün genel merkezde saldırıya uğramış ve boğazı kesilmişti. Bu saldırıyla ilgili PKK'nın siyasi yapılanması olan KCK, HDP'yi adeta fırçaladı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı ANF üzerinden yayınladığı bildiride, Ahmet Karataş’ın bıçaklı saldırıya uğramasını kınayarak, HDP yönetimini ihtar etti.

Açıklamada şöyle denildi;

-“HDP, Türkiye'de hangi koşullarda siyaset yaptığını bilmek durumundadır. Her türlü saldırılara karşı önlemlerini almak zorundadır. Bir faşist, partinin il binasına kadar girememelidir."

KCK açıklamasında suçlamaların yöneltildiği isim ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu oldu.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU ARKASINDA

Ahmet Karataş'ın son derece bilinçli ve planlı bir saldırıya uğradığını savunan KCK açıklamasında, "Bu saldırının arkasında Erdoğan ve Davutoğlu bulunmaktadır. Bir ülkenin cumhurbaşkanı ve başbakanı bir partiyi bu kadar açıkça tehdit eder ve hedef gösterirse, AKP’nin polis ve sivil - faşist güçleri de bunu kendileri için bir emir ve talimat olarak algılayacaktır.  Tüm bu saldırıların arkasında AKP devletinin olduğu açıktır” denildi.

AK PARTİ'DEN HESAP SORMAYA ÇAĞIRIYORUZ

KCK açıklamasının finalinde ise AK Parti'ye karşı Kürt tabanını ateşleyerek ve olası provakasyonlara yol açabilecek şu sözlere yer verildi;

-"Halklarımızı, tüm direnen devrimci güçleri bu alçakça saldırıya karşı mücadeleyi yükselterek AKP’den hesap sormaya çağırıyoruz.”