BIST 10.219
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.412,90
HABER /  POLİTİKA

Hakan Şükür'den İsrail tweeti

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'yı basması, Hakan Şükür ile iktidar partisi arasında polemiğin fitilini ateşleyecek.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Bağımsız İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, twitter hesabından İsrail terörünü kınarken, Türkiye'den İsrail'e jet yakıtı satıldığı iddialarını yeniden gündeme getirdi.

HEM İSRAİL'E HEM DE HÜKÜMETE

Mescid-i Aksa'nın içine 47 yıl aradan sonra giren ve mihrabı postallarıyla çiğneyen İsrail askerlerine tepkiler sürüyor. Cemaate yakınlığıyla bilinen Şükür'ün hedefinde, hem İsrail hem de bu ülkeye jet yakıtı satmakla suçlanan iktidar vardı.

17 Aralık operasyonundan 1 gün önce AK Parti'den istifa eden Şükür, o günden bu yana iktidara yönelik sert açıklamalarıyla dikkat çekiyor.

screen-shot-2014-11-05-at-1.25.04-pm.png

OTORİTE TARTIŞMASI

screen-shot-2014-11-05-at-3.02.19-pm.png

GÜLEN'İN İSRAİL'E KARŞI TAVRI ELEŞTİRİ KONUSU OLUYOR

Hakan Şükür'an bu çıkışına karşın Gülen cemaati, kimi kesimlerce İsrail'e karşı tavır almamakla suçlanıyor. Fethullah Gülen'in İsrail'in eylemlerini açık bir dille kınamaması tartışma konusu olmuştu. Mavi Marmara olayında Gülen, İsrail'den izin alınmadan yardım gemisinin yola çıkmasını doğru bulmamıştı.

TANER YILDIZ YALANLAMIŞTI

Jet yakıtı iddiası temmuz ayında Meclis gündemine taşınmıştı. CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, “İsrail’e gönderilen yakıtın İskenderun Dörtyol ve Mersin limanlarından tankerlerle taşındığı doğru mudur? sorusunu yöneltmişti. Enerji Bakanı Taner Yıldız da iddiaları net bir dille yalanlamıştı.

Bakan Yıldız, "Türkiye ve Mersin'den, özellikle jet yakıtı için Ataş Rafinerisi'nden, Türkiye hükümeti olarak da bizim İsrail'e herhangi bir satışımız söz konusu değildir. Biz kamu olarak da böyle bir satış gerçekleştirmiş değiliz" dedi. Yıldız, "Ne geçen ay, ne ondan önceki ay, ne de bu süre içerisinde biz İsrail'e herhangi bir jet yakıtı satmadık...Hassasiyetimiz, bu soruyu soranlardan daha az değil" diye konuştu.

gülen.20141105144936.jpg