BIST 9.732
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.424,36
HABER /  POLİTİKA

Ertuğrul Günay'dan şok AK Parti-TSK iddiası

Ertuğrul Günay, 27 Nisan muhtırasının AK Parti ve TSK arasında danışıklı dövüş olabileceğini öne sürdü.

Abone ol

AK Parti hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanlığı yapmış olan İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, 27 Nisan muhtırasına ilişkin çarpıcı açıklamalar geldi.

27 Nisan muhtırasının kumpas olduğunu öne süren Ertuğrul Günay, "Eğer yakın tarihimizde bir kumpas olmuşsa sanıyorum 27 Nisan muhtırası bir kumpastı. Birçok olayı manipüle etti, tetikledi. Kimler tarafından kuruldu bilmem ama iktidar için mağduriyet oluşturdu. Şüpheli sıfatıyla sayın Yaşar Büyükanıt'ın bile ifadesi alınmadı. Danışıklı dövüş olup olmadığı konusunda her akılla düşünen insan gibi benimde sorgulama hakkım var" dedi.

27 NİSAN MUHTIRASI BİR KUMPASTI

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Ertuğrul Günay, "Son dönemde helalleşme geleneği var; ben de onu yerine getiriyorum. Bu son basın toplantım" dedi. Günay, Kıbrıs'ta cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Mustafa Akıncı'yı tebrik ederek "Bir talihsizlik oldu. Erdoğan'ın belki amacı aşan açıklamaları oldu; biz buna alıştık" ifadelerini kullandı.

27 Nisan e-muhtıraya değinen Günay, o dönem muhtırayı ciddiye aldıklarını kaydetti. "Eğer yakın tarihimizde bir kumpas olmuşsa sanıyorum 27 Nisan muhtırası bir kumpastı. Birçok olayı manipüle etti, tetikledi. Kimler tarafından kuruldu bilmem ama iktidar için mağduriyet oluşturdu" diyen Günay, demokrasi açısından zor günler geçildiğini kaydetti.

27 Nisan muhtırasıyla ilgili dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkında bir işlemin neden yapılmadığına ilişkin bir soruya Günay, "Şüpheli sıfatıyla sayın Yaşar Büyükanıt'ın bile ifadesi alınmadı. Danışıklı dövüş olup olmadığı konusunda her akılla düşünen insan gibi benim de sorgulama hakkım var" şeklinde konuştu.