BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.411,12
HABER /  DÜNYA

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı'ndan flaş görüşme!

KKTC yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Rum kesimi lideri Nikos Anastasiadis'ten görüşme teklifi aldı.

Abone ol

Kıbrıs Rum kesimi lideri Nikos Anastasiadis, KKTC'de yeni seçilen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya Cumartesi günü görüşme teklifinde bulundu.

YER VE ZAMAN BELLİ OLDU MU?

Hürriyet'in haberine göre, KKTC Cumhurbaşkanlığı, Akıncı'nın Anastasiadis'le görüşmeyi kabul ettiği ancak buluşmanın yeri ve zamanının belli olmadığı belirtildi.

AKINCI ANKARA'TA DA GELECEK

Akıncı'nın Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretin tarihinin belirlenmesinin ardından iki liderin görüşmesine ilişkin detayların da netleşmesi bekleniyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bağımsız aday Mustafa Akıncı'nın Cumhurbaşkanı seçilmesi adanın diğer tarafında olumlu karşılanmış, Anastasiadis Ada'da yıllardır süren çözümsüzlüğün sona erdirilmesi için yeni bir umut doğduğunu söylemişti. Anastasiadis, "Sonunda bölünmüş ülkemizin yeniden birleşerek AB prensipleri çerçevesinde modern bir devlet anlayışıyla yönetilmesi için; işbirliği, barış ve huzur için bir umut ortaya çıktı" açıklamasını yapmıştı.

MÜZAKERELER ASKIDA

Kıbrıs Rum yönetimi adada tek taraflı olarak ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge'ye Türkiye'nin savaş gemileri sokmasını gerekçe göstererek, 8 Ekim 2014'te müzakerelerden çekildi. Türk bandıralı sismolojik araştırma gemisi Barbaros Hayrettin Paşa, 20 Ekim sabahı, KKTC ile Türkiye’nin yaptığı anlaşma çerçevesinde Münhasır Ekonomik Bölge’ye girerek doğalgaz arama çalışmalarına başladı.
Ada'nın garantör devletlerinden Türkiye, Kıbrıs sorununun alt başlığı haline gelen doğalgaz konusunda Kıbrıs Rum yönetiminin tek taraflı adım atmasına karşı çıkıyor, Doğu Akdeniz’deki doğalgaz kaynaklarından adanın tamamının yararlanmasını istiyor ve gelirlerin paylaşımı konusunda ortak noktaya varmaya çalışıyor.