BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.433,76
HABER /  GÜNCEL

Erotik hatlara Telekom sansürü

Telekomünikasyon Kurumu, erotik hat numaralarının verilmesine izin çıkarmayacak.

Abone ol

Telekomünikasyon Kurumu, özel sektöre açılan bilinmeyen numaralar servislerinde erotik hat numaralarının verilmesine izin çıkarmayacak.

Türkiye'de bilinmeyen numaralar servisinde köklü değişiklik yapılıyor. Türk Telekom'un bilinmeyen numaralar servisi 118, yaklaşık 6 ay sonra 5 rakamdan oluşacak. GSM operatörleri dahil tüm bilinmeyen numara servisleri 118 ile başlayacak ve 5 haneli olacak. Yeni numaraların 118XY yapısında olması öngörüldü.

Telekomünikasyon Kurumu Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanı Müminhan Bilgin, bilinmeyen numara servislerinin işletmesinin özel sektöre açıldığını, anımsattı. Bilgin, bir ay içinde rehber hizmetleri verecek işletmecilerin başvurularını almaya başlayacaklarını söyledi.

Rehber hizmeti işletmeciliğinde sadece erotik hatların bilinmeyen numara rehberlerinde yer alması konusunda çekincelerinin bulunduğunu bildiren Bilgin, şu anda Türk Telekom'un 118 Rehber Servisi'nde de bu numaraların verilmediğini kaydetti. Bilgin, ''Rehber hizmetlerinin içine erotik hatları bulaştırmak istemiyoruz'' dedi.

Kaynak:www.aksam.com.tr