BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,21
HABER /  SPOR

Ermenistan maçında ilginç önlem

Polis, Ermenistan maçı için olmadık önlemler alacak. Örneğin yağmur yağsa bile şemsiyeyle giriş yasak.

Abone ol

Çarşamba günü Bursa Atatürk Stadı'nda Türkiye-Ermenistan arasında oynanacak 2010 Dünya Kupası eleme grup maçında hava yağmurlu da olsa şemsiye alınmayacak.

Bursaspor'un ateşli taraftar grubu Teksaslılar Derneği'nin organizasyonunda buluşan polis müdürleri ve taraftarlar maçı değerlendirdi. Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Bayram Coşkun, "Harçlığınızı vererek alacağınız malzemeler stada alınmayacak, paranızı boşa harcamayın, su şişesi, saplı bayrak bile alınmayacak" dedi.

Türkiye-Ermenistan maçı öncesi Bursa'da tam bir teyakkuz yaşanıyor. Bursaspor Teksaslılar Derneği'nin Ördekli Kültür Merrkezi'nde düzenlediği toplantıya katılan Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Bayram Coşkun, İl Spor Güvenlik Kurulu'nun aldığı kararları hatırlatarak, stada iki ülke bayrağı dışında herphangi bir bayrak, döviz, pankart veya harfin alınmayacağını söyledi. Coşkun, "Gömleğinizin altına giyeceğiniz giysilere bile dikkat edin, bir harf bile olsa alınmayacak. Hava yağmurlu da olsa şemsiye alınmayacak. Karar gereği şiddet içeren hiçbirşey stada alınmayacak. Harçlığınızdan keserek boşa malzelme almayın. Çünkü su şişesi bile alınmayacak, içerden ağzı açık su satılacak. Plastik saplı bayraklar içeriye alınacak. Bu maçın önemi çok büyük. Sizlerden anlayış bekliyoruz" dedi.

Teksaslılar Dernek Başkanı Mehmet Güzelsöz de taraftarları sağduğuya çağırdı. Teksas tribün liderlerinden Selim Kurtuluş ise Futbol Federasyonu'nun yarın biletlerin bir bölümünü kendilerine vereceğini, 25 ayrı sivil toplum kuruluşuna biletlerin dağıtılacağını kaydetti. Toplantının son bölümünde ise taraftarların sorularını cevaplandıran Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Bayram Coşkun, "Bursaspor formalarıyla maça gelinebilir, ama Spor Güvenlik Kurulu kararları da ortadadır" diye konuştu.

Öte yandan taraftarlar Ermenistan maçı için özel hazırladığı besteyi de hep bir ağızdan okudu