BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erken okunan ezan çıldırttı

Müezzin duvardaki saate uydu, iftar saati ezanı 2.5 dakika erken okudu. Buna sinirlenen müftü çileden çıkıp, müezzini dövdü.

Abone ol Bursa'yı ayağa kaldıran olayın başlangıcı 10 gün önceye gidiyor. Gemlik ilçesinde, 10 gün önce akşam ezanı 2.5 dakika önce okununca ilçe halkı isyan etti. Bunu duyan müftü, tartıştığı müezzini yumrukladı.

İddiaya göre, ilçede ezanların merkezi olarak okunduğu Çarşı Camisi'nin imamı Süleyman Yedek ve müezzini Sabri Aslan'ın 14 Eylül akşamı iftara davetli olmaları nedeniyle akşam ezanını okuması için başka bir caminin müezzini M.B, görevlendirildi.

DİJİTAL SAAT YANLIŞ OLUNCA

M.B, caminin duvarındaki dijital saate bakarak akşam ezanını 2.5 dakika erken okudu. Bunun üzerine oruçlarını açan vatandaşlar, ezanın erken okunduğunu fark edince

ORUÇ BOZULDU MU?

2.5 dakika erken iftar yapan
Gemlik halkının en büyük
derdi bu. Durum diyanete
soruldu ve gelen yanıt, ezan
"temkinli vakit"te okunduğu
için oruçların bozulmadığı
yönünde oldu. Yani halkın
kaza orucu tutmasına gerek
yok...
İlçe Müftüsü Yusuf Şahin ve müftülük yetkililerine telefonla ulaşarak şikayette bulundu. Bu sırada Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın verdiği iftar yemeğindeyken olayı öğrenen Şahin, Çarşı Camisi'nin imamı, müezzini ve ezanı okuyan M.B. ile caminin imam odasında bir toplantı yaptı.

MÜFTÜ YUMRUK ATTI

Müftü Şahin'in burada tartıştığı M.B'ye yumruk atarak odadan çıkardığı öne sürüldü. Bunun üzerine M.B'nin kaymakamlık, İl Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na şikayet dilekçesi verdi.

ÇILDIRTAN SÖZ

Müezzini dövdüğü söylenen İlçe Müftüsü Yusuf Şahin, olayların yanlış aktarıldığını söylüyor. Müezzinin 2.5 dakika ezanı erken okuduğunu kabul ettiğini belirten Şahin, "Oldu bir defa" deyince sinirlerine hakim olamadığını anlattı.

Şahin şöyle anlattı;

''Vatandaşların yoğun baskısı üzerimde olduğu için bu cevap karşısında hoca efendiye 'buyurun çıkın' dedim. Kapıyı açtım ve hoca efendiyi imam odasından kendim çıkardım. Bu sırada teravih için camiye gelip gidenler görüp yanlış anladılar herhalde. Darp olayı kesinlikle söz konusu değil.''

''GEREĞİ NEYSE YAPILACAK''

Gemlik Kaymakamı Mehmet Baygül de müezzinin kolunda saati olmadığı için camideki saate bakarak ezanı okuduğunu, bunun üzerine vatandaşların ''orucumuz bozuldu'' diyerek müftülüğe şikayette bulunduklarını söyledi.

Müftü ile müezzin arasında bu nedenle bir tartışma yaşandığını dile getiren Baygül, ''Büyütülecek bir konu değil. Tartışma sırasında müftü, hocayı iteklemiş galiba. Olay bize de intikal etti. Hoca davacı olmadı, ancak ben inceleme başlattım. İnceleme sonucunda konu netlik kazanacak'' diye konuştu.