BIST 10.557
DOLAR 32,23
EURO 35,16
ALTIN 2.432,56
HABER /  GÜNCEL

Erkeklere yasak park

Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Kıreli Beldesinde erkeklere yasak park yapılıyor.

Abone ol

Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Kıreli Beldesinde, Belediye Başkanı Ali Mermer tarafından kadınlara ve çocuklara özel, erkeklerin girmesinin yasaklanacağı park yaptırılıyor.

Ali Mermer, belde merkezinde sadece kadınların ve genç kızların yararlanacağı bir parkı hayata geçirmek için kolları sıvadıklarını söyledi.

Birkaç hafta önce yapımına başlanan parka annelerinin yanında gelen erkek çocukların dışında genç ve yetişkin erkeklerin giremeyeceğini ifade eden Mermer, beldelerinin ikinci parkının, bu özelliğiyle belki de Türkiye'de ilk olacağını kaydetti.

Beldelerinde erkeklere yönelik birçok alanı ve yeri hizmete soktuklarını, şimdi de sıranın kadınlara geldiğini belirten Mermer, şunları kaydetti:

''Kadınlarımız için belde merkezinde güzel mekanlar yoktu. Bir arada sohbet için zorunlu olarak dört duvar arasını tercih ettiler. Kadınlar çok yakında, açık havada oturacakları, sohbet edecekleri, stres atacakları kendi aralarında sıkıntılarını paylaşacakları özel parklarına kavuşacaklar. 21 Ağustosta açmayı planladığımız parkımız, yaklaşık bin metrekare büyüklüğünde olacak.''

Parka akasya ve sedir fidanları diktiklerini ifade eden Mermer, ''Kısa süre içinde parkımız yemyeşil olacak. Ortasında kadınların, çevresinde oturup sohbet edeceği havuz olacak. Ayrıca kadınlar konuşurken çocukların oyun oynayacağı oyuncaklar da bulunacak'' dedi.