BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.454,88
HABER /  POLİTİKA

ANAPta kimler itibarlı?

ANAP'ta Genel Başkan Erkan Mumcu'nun sözleriyle başlayan "itibar" savaşı kızıştı.

Abone ol

Mumcu'nun siyaset yapıp halk karşısında itibarını yitirmiş insanlar bulunduğunu belirterek, "Onlar varsa ben yokum" demesi krizi ateşledi. Mumcu isim vermemeye özen gösterse de, "Onlar varsa ben yokum"la kimleri kastettiğine ilişkin basında isimlerini gören eski bakanlar Rüşdü Kazım Yücelen ve Mustafa Taşar'dan sert açıklama geldi.

Eski İçişleri Bakanı Yücelen, Mumcu'yu kastederek, "Siyasi hırs ve menfaatler uğruna partiyi bırakıp giden yeni genel başkandan daha itibarlı olduğum kesindir" dedi.
Mumcu'ya bir tepki de eski Turizm Bakanı Mustafa Taşar'dan geldi. Taşar, Mumcu'yu partiyi toplumun gözünden düşürmekle suçlarken, "Başka partiye gidip geleceksin, hem de bugün partiyi ayağa kaldırmaya çalıştığını söyleyeceksin" diye eleştirdi.

'Mumcu yabanarısı'
Mumcu'ya "yabanarısı" benzetmesinde bulunan Taşar, "Öldürdükleri parti ne olduysa şimdi badem gözlü oldu" dedi. Yücelen ve Taşar'a yanıt veren Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, "Mumcu, herhangi bir isim vermemişti. Bazıları kendilerini biliyorlarmış" diye konuştu.