BIST 10.522
DOLAR 32,60
EURO 35,46
ALTIN 2.444,76
HABER /  GÜNCEL

Bikinili saldırı çarpıtıldı mı?

Bikinili olduğu gerekçesiyle tesettürlülerin saldırısına uğradığı iddiası ne kadar doğru?

Abone ol

Hürriyet Gazetesi muhabiri Gülden Aydın'ın kızı Ceren'in İzmir Karaburun'daki Çakmakcık Koyu"nda, haşemalı 3 erkek ve tesettürlü kadınların sözlü ve fiili saldırıya uğrağı iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Mahkemeye taşınan olayda savcıya tanık olarak ifade veren İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Hakkı Biçer, kavganın kadınlar arasında yaşandığını ve dinle alakasının bulunmadığını söyledi. Ayırdığı bir kavgada suçlu gibi gösterilmesine bir anlam veremediğini dile getiren Doçent, hakkında haber yapanların kendisini aramadıklarını belirterek, “Gazetecilik böyle mi yapılır?” diye sordu. Kızı ve kendisinin saldırıya uğradığı iddiasında bulunan gazeteci Gülden Aydın ise olayın kendi çalıştığı gazetede yazıldığı gibi yaşandığını savundu. Olayın adliyeye intikal ettiğini ve bu konuda daha fazla konuşmak istemediğini söyleyen Aydın, “Hakkında haber yaptığınız Prof.Dr. İsmail Hakkı Biçer'i hiç aradınız mı?” sorusuna şu cevabı verdi: “Hayır aramadık. Onunla savcılıkta karşılaştık. Ama arabaya binip kaçan o değildi. Bundan eminiz. İsmail beyin arabasına binip kaçan 40'lı yaşlardaydı. Biçer'e hiç benzemiyordu. İsmail bey öncelikle bunun cevabını vermeli.”

Önceki gün gazetelere yansıyan habere göre, gazeteci Gülden Aydın ile kızı Ceren tatillerini geçirdikleri Karaburun"da denize bikini ile girdikleri gerekçesiyle tesettürlü kadınların saldırısına uğramışlardı. Savcılığa intikal eden resmi bilgilere göre ise olay çocuğuna tuvalet yaptıran anneye laf atılması üzerine patlak vermiş. Erkekler ise 4 kadın arasındaki kavgayı ayırmakla yetinmiş. Olay şöyle gelişmiş: Samsun"dan gelerek Karaburun"da tatillerini geçiren 5 kişilik Genç ailesi, tenha olduğu için ilçe merkezine 9 kilometre uzaklıktaki Çakmacık Koyu"nda denize giriyormuş. Rejim sorununa yol açan olay işte bu koyda gerçekleşiyor. T.G., tuvalet olmadığı için 3-4 yaşındaki çocuğuna burada tuvaletini yaptırmak istemiş. Bikinisi yüzünden dövüldüğü söylenen gazeteci Gülden Aydın'ın kızı Ceren, “Buraya kaka yaptıramazsınız. Sizin pisliğinizi ben mi temizlemek zorundayım?” deyince; T.G. de “Sen çevre müdürü müsün?” cevabını verimiş. Bunun üzerine Ceren Aydın, “Sizin gibi pis kafalılar yüzünden buralar pisleniyor. O.. lar defolun İran'a gidin.” deyince iki kadın arasındaki tartışma kavgaya dönüşmüş. Annelerinin de araya girmesiyle kavga eden kadın sayısı 4'e çıkmış. İkisi Genç ailesinden biri de İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. İsmail Hakkı Biçer olmak üzere toplam 3 erkek kavga edenleri ayırmaya çalmış.

Gazeteci Gülden ve kızına saldırdıkları iddia edilen kişilerden Muammer Genç, olayın önceden planlanan bir tertip olduğunu iddia etti. Genç, “ Gülden hanım oraya denize girmekten çok böyle bir haber yapmak için gelmiş gibiydi” dedi. Gülden Aydın"ın kızı Ceren"in eşine ağır küfürler söylediğini anlatan Muammer Genç, olaya müdehalesi olmadığını, Prof. Dr. Biçer"in yardımıyla provokasyonu önlediklerini dile getirdi.

"Böyle gazetecilik olmaz!"

Olayda adı geçenlerden Doç. Dr. Biçer, Gülden Aydın ve kızı Ceren"in plajda kendisine teşekkür etmesine rağmen savcılığa adını verdiğini söyledi. “Bir din tartışması ekseninde gündeme getirilen hadise kişisel sürtüşmeden ibaret”diyen Biçer, “Bu kavga iddia edildiği gibi dinle ilgili bir durum değildi. Ayrıca, en ağır hakaretlerde bulunan ağza alınmayacak küfürler savuran kişi de muhabir hanımın kızıydı. Plajı sahiplenip İran'a gidin diye bağıran oydu.” açıklamasını yaptı. Öte yandan CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin "in meclise taşıdığı olayla ilgili İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, olayına karışan kişilerin, en kısa sürede yargı önünde hesap vermelerini istedi.

Haber: Ömer Oruç, Melik Duvaklı
Kaynak: www.zaman.com.tr