BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Erkekler artık çarşaftan da tahrik oluyor!

Genel Kurul'a pantolonla girmesi tartışması sürerken modacı Cemil İpekçi, 'tahrik' ve 'giyinme' kültürünü değerlendirdi

Abone ol

Gün geçmiyor ki; Türkiye'de kılık kıyafetle ilgili bir sorun gündeme oturmasın. 1 Ekim'de açılan Meclis'te de bunun bir örneği geçen hafta yaşandı. Kadın vekillerin Genel Kurul'a pantolonla girmesine olanak sağlayan içtüzük değişikliği teklifi geri çekilmek zorunda kaldı. Bunun nedeniyse BDP'nin erkeklerde kravat zorunluluğunun, kadınlarda da türban yasağının kaldırılmasına ilişkin önerge vermesiydi.

Yaşanan bu krize, Yeni Akit Yazarı Nusret Çiçek "Sokaklar, dar pantolon giyen kadın popolarıyla iğrenç bir manzara sergilerken, benzer manzaralar Meclis çatısı altına taşınıyor" sözleriyle katıldı ve tepki topladı. Konu "giyinmek" olunca, bu konuda söz söyleyebilecek en önde gelen isimlerden biri, kuşkusuz ünlü modacı Cemil İpekçi'ydi. Habertürk, İpekçi'yle, son günlerin en tartışmalı konusu "tahrik" ve "giyinmeyi" konuştu.

İşte İpekçi'nin konuşmasından satırbaşları;

BİZDEKİ TEMEL SORUN

Sorunlar bizim ülkemizde kadınların kıyafetleri üzerinden konuşuluyor. Çünkü bu ülke kadınını eziyor. Kadın üzerinden prim yapılıyor. Ülkemizde kadınlar, haklarını kazanmış değil. Bu da, kadınlarımızın yüzünden. Kadınlar birleşip, Cumhuriyet mitingleri gibi, "kadınlar mitingi" yapsa, 2 gün de greve gitse, sokaklara dökülseler yer yerinden oynar. Türbanlısı, türbansızı bir arada tabii. Çünkü türbanlısı da öldürülüyor, türbansızı da, çarşaflısı da. Geçen dönemlerde engelli milletvekillerimiz oldu. Engellerine göre giyimlerinde değişiklik olmuştu. Ama onları tartıştık mı? Hayır. Çünkü onlar erkeklerdi.

ERKELER ÇARŞAFTAN DA TAHRİK OLUYOR

Geçen bir toplantıya katılmıştım. Bir beyefendi; daha önce hâkimlik, savcılık da yapmış. "Kadınların pantolon giymesi erkekleri tahrik ediyor. Kadın ölümlerinin çoğu da bundan" dedi. Bu beyefendi, mesleğini yaparken, o eşleri tarafından öldürülen kadınların katil kocalarına, "tahrik edildi" diye ne kadar az ceza vermiştir! Bakar mısınız kadın hâlâ tahrik eden bir varlık. Çarşaflısı da öldürülüyor, çarşafsızı da öldürülüyor. Bırakın bunu E-5 karayolu çarşaflı hayat kadınlarıyla doldu. "Çünkü artık erkekler çarşaftan da tahrik oluyor" diye. Erkeğin tahrik olma sorunu var bu memlekette. Kadınların ne suçu var? Erkek, kadının varlığından tahrik oluyor artık. Ne yapacağız? Hepsini öldüreceğiz, hepsini eve mi tıkayacağız?

HER BÖLGENİN KADINI FARKLI

Bizim Karadeniz kadınının başı bağlıdır ama tehdit geldiğinde çeker adamı alnından vurur. Hakkını korur, kişiliğini sana yedirmez. Ege'deki erkek de farklıdır, kadın da. Ege kadını edasıyla, işvesiyle erkeği alıp götürmüş, sindirmiştir. Akdeniz kadını da öyle. Trakya kadını da kendini dövdürten bir kadın değildir. Kadın şiddetinde temel sıkıntı Güneydoğu ve Orta Anadolu'da.

Meclis'te kadın vekillerin pantolon giymesine olanak sağlayan içtüzük değişikliğinin Anayasa Komisyonu'na geri çekilmesi zamanın ruhuna uygun düştü mü?

Çağdaş kelimesinin karşılığı "çağına uygun" demektir. "Çağına uygun giyim" dediğiniz anda zaten bugün bizim Cumhuriyetimiz dahil pek çok devlet yanlış yapıyor. Artık bu çağ, hızlı bir çağ. Bu çağda giyinme hürriyeti var. Pek çok çağdaş parlamentoda, mesela Hollanda'da kravat takan da var, takmayan da var. Başka parlamentolarda yerel kıyafetleriyle gelen de var.

ERKEKLİK BUYSA, İSKOÇ ERKEKLERİ KADIN MI?

Hiç bakmıyorum. O kadar aynılar ki. Lacivert, koyu kahverengi, gri, çizgili takım elbise. Açık renkli gömleği. Biraz renkli kravatı. İş dünyası da öyle. Erkeklik buysa, İskoç erkekleri kadın mı? İskoç erkekleri eşcinsel mi? Çoğunluğu eşcinsel olsa bu kadar mahsul veremez, çoğalamazlardı. Herifler etek giyiyorlar. Hintliler, belden aşağıya örtü bağlıyorlar, Araplar yere kadar uzun entari giyiyorlar diye kadın mı? Erkek olmak, takım elbise, kravatla mı? Ya da küfürle mi, kavgayla mı? Belden aşağı mı koyuyorsunuz erkekliğinizi? Belden aşağıda gül çıkmıyor. Ne çıktığı belli. Milletçe bel altında dolaştığımızdan doğru dürüst bir yere gidemiyoruz. Burnumuz pislikten çıkmıyor. Hep şekillerdeyiz.

BEYNİ GELİŞMEYEN İNSANDA YEMEK VE SEKS ÖNE ÇIKIYOR

Cinsel problemleri olan insanların ileri sürdüğü şeydir bu. Sizin cinsel hayatınız sorunluysa, sizin kendinizle bir probleminiz varsa, bu sorunla paralel gidiyorsa, giyimi kuşamı ne olursa olsun bir kadın gördüğünüzde orada hep tahrik unsuru vardır. Cansız mankenlerden tahrik olup tecavüz eden yok mu? Ölülerden tahrik olan yok mu? İnsanoğlunun hayvan olduğunu unutmamak lazım. Beynini geliştirmediği zaman daha çok hayvan kalıyor. Hayvan kaldığı ve gelişmediği sürece de, yemek, içmek ve seks dürtüsü daha önde.

PANTOLON ZAMANIN HIZINA UYAN ÇOK İYİ BİR KOSTÜM

Evet. Kadına çok zarafet veren bir şey etek. Fakat şöyle bir şey var: Pantolon bugünkü zamanın hızına çok uygun bir kostüm. Kadın pantolonla daha hızlı, daha rahat hareket edebiliyor. Ayrıca daha sıcak tutuyor.

BU HASTALIKLI RUHLARI ÖNE ÇIKARMAMAK LAZIM

Bunlar tamamen hastalıklı beyinler bence. Aslında bunları bana sormanız gerekmiyor. Yurtdışında bu tip konuşanları hemen müşahede altına alıyorlar. Çünkü bunlar topluma zararlı insanlar. Hitler de okumuştu ama 7 milyon insanı öldürdü. Ülkemin çok ciddi sorunları varken, bu hastalıklı ruhların öne çıkmasını da çok ayıp buluyorum.