BIST 9.794
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.427,76
HABER /  GÜNCEL

İşte NTV'nin yeni binası (Video)

NTV, yeni dönemi yeni binası ve stüdyosunda bugün başladı. NTV'nin yeni haber stüdyosunun adı NTV3...

Abone ol

Gazeteciler.com'un derlediği habere göre, "Haber Küpü" ve yeni Doğuş Yayın Grubu (DYG) binası adeta bilim kurgu filmlerini andıran bir mimariye sahip. Yeni yayın dönemine NTV3 stüdyosunda start veren NTV, teknolojik yenilikler ile donatılan yeni binasının tanıtımını yaptı.

450 TON ÇELİKTEN STÜDYO

Doğuş Yayın Grubu'nun yeni binasında yer alan stüdyoların inşasında 450 ton çelik, 1000 metrekare cam, 250 bin metre kablo, 160 metrekare ekran kullanıldı. Tüm kanalların alt yapısını HD yayına uygun olarak oluşturuldu.

Stüdyo kameraları yüksek çözünürlüklü ve görüntü algılama sistemli en son teknolojiye sahip. Türkiye'de ilk defa birden fazla ekranı bir ekran gibi yorumlayan, görüntü kalitesi ve resim derinliği sağlayan Spyder isimli bir sistem kullanıldı.

ENERJİ TASARRUFLU STÜDYO

Doğuş Yayın Grubu televizyon stüdyoları, Türkiye'de tümüyle LED aydınlatmayla donatılan ilk stüdyolar. Böylece hem enerji tüketimi 5'te 1'e indiriliyor, hem de açığa çıkan ısı miktarı aynı oranda düşürüldüğü için soğutma için harcanan enerji miktarı da önemli oranda azalmış oluyor.

VTR TARİH OLDU

Video kayıt ve okuma sistemlerinde tamamen bilgisayar tabanlı sistemlere geçildi. Ses sistemlerinde de son teknoloji 48 kanallı digital ses mikserleri kullanıldı.

İŞTE VİDEO