BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

L'Oreal'in varisi vesayet davasını kaybetti

Fransa'nın en zengin kadını olarak kabul edilen 88 yaşındaki Liliane Bettencourt akıl sağlığı konusunda kızı tarafından açılmış olan davayı kaybetti.

Abone ol

Paris'teki mahkemenin kararı uyarınca, kozmetik ürün devi L'Oreal'in varisi Liliane Bettencourt, "20 milyar dolar olarak tahmin edilen aile servetini yönetebilecek aklî sağlığa sahip olmadığı gerekçesiyle", aile üyelerinin vesayeti altına alınacak.

Fransız medyası mahkemeyle ilgili haberlerini, Liliane Bettencourt'un bunama ve Alzheimer hastalığından muzdarip olduğuna dair gizli doktor raporlarına dayandırıyor.

Liliane Bettencourt'un avukatı, kararı temyiz edeceklerini bildirdi; "Büyük düşkırıklığı yaratan bir karar. Bettencourt'a bu kararı duyurmak çok zor olacak" dedi.

Reuters ajansının haberine göre, mahkemenin aldığı karar, Bettencourt'un L'Oreal şirketindeki yüzde 30 oranındaki hisseleri dahil, serveti ve gelirlerinin, kızı Françoise Meyers-Bettencourt ve çocuklarınca yönetileceği anlamını taşıyor.

Bettencourt ve 58 yaşındaki kızı, uzun süredir devam eden mahkemeler ardından 2010 Aralık ayında uzlaşmaya varmışlar; Meyers-Bettencourt, annesinin vesayet altına alınması talebinden vazgeçmiş ve anne kız, toplum önünde birlik içinde oldukları mesajları vermişlerdi.

Ancak geçen yaz, anne ve kızı arasındaki anlaşmazlık yeniden alevlenmiş, Bettencourt'un vergi kaçırdığı, iktidardaki Halk Hareketi Birliği üyelerine yasadışı mali destek sağladığı iddiaları ortaya atılmış, Liliane Bettencourt bu iddiaları yalanlamakla birlikte soruşturma başlatılmış ve bu sırada anne Bettencourt, "kızının psikolojik yardıma ihtiyacı olduğunu" öne sürmüştü.

Ağustos ayı sonunda Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bir gazetede yayımlanan ve 2007 seçim kampanyası sırasında Liliane Bettencourt'un kendisine nakit para verdiği yolundaki haberleri yalanlamıştı.