BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.432,84
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonda son dakika

Ergenekon'da sular bir türlü durulmuyor. Dün yapılan baskınların ardından Ankara merkezli bir operasyon daha yapıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Ergenekon Terör Örgütü üyesi olmaktan tutuklu bulunan Ergun Poyraz'ın avukatı Hüseyin Buzoğlu'nun evinde Emniyet Güçleri arama yaptı ve dün gözaltına alınan MGK eski genel sekreteri orgeneral Tuncer Kılınç'ın da avukatı olan Buzoğlu gözaltına alındı.

Ankara Barosundan avukatların hazır bulunduğu evde, Terörle Mücadele Şubesi Polisleri, Savcı eşliğinde aramalarını yapıldı ve aramalar tamamlandıktan sonra Buzoğlu gözaltına alındı.

FETHULLAH GÜLEN DAVASINDA AVUKATTI

AKP aleyhine çok sayıda kitabı bulunan ve Ergenekon tutuklusu yazar Ergün Poyraz'ın avukatı olan Hüseyin Buzoğlu, Ankara'nın  ünlü avukatlarından biri.

Bir çok ünlü davayı takip eden Buzoğlu Fethullah Gülen'in yargılandığı DGM'deki davada Gülen'e karşı müsteki avukat olarak görev yapmıştı.

Telekulak Skandalı olarak bilinen davalarda; Fethullah Gülen'in polis içindeki uzantılarını soruşturdukları nedeniyle polis içindeki Fethullahçılar tarafından komploya uğradıkları iddiasıyla karşı davalar açan dönemin Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral ve yardımcısı Osman Ak'ın davalarını da takip eden Buzoğlu, Gülen hakkında verilen takipsizlik ve beraat kararlarını temyiz eden avukat olarak da biliniyor.

Buzoğlu evinin önünde suikasta kurban giden Necip Hablemitoğlu'nun da avukatlığını yapmıştı.