BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon tutanakları için tıklayın

Silivre’de başlayan “Ergenekon Davası”nın ilk gün tutanakları yayınlandı. Tutanaklarda oldukça ilginç dialoglar var. TIKLAYIN

Abone ol

Silivre’de başlayan “Ergenekon Davası”nın ilk gün tutanakları yayınlandı. İkinci duruşmaya, mahkeme başkanı Köksal Şengün’ün “telefonların dinlenmesinden” yakınan avukata verdiği cevap damgasını vurdu.

12 Haziran 2007 tarihinde Ümraniye’de ele geçirilen 27 el bombasının bir

 
Ergenekon tutanaklarında oldukça
ilginç dialoglarlar bulunuyor. 23
sayfalık tutanağı okumak için
TIKLAYIN
ihbar sonucu yakalanmasından sonra başlayan, giderek boyut kazanıp “darbe” iddialarına kadar uzanan ve kamuoyunda “Ergenekon” olarak bilinen davanın, bir yandan soruşturması devam ederken, Silivri’de davası da devam ediyor. Duruşmanın ilk günü tutuksuz sanıkların duruşmalara katılmaması kararından, yoğun eleştiriler üzerine ikinci duruşmada vazgeçildi.

İddianamede isimleri bulunmayan diğer “şüpheliler”le ilgili yeni iddianamenin ne zamana kadar hazırlanacağı belirsizliğini korurken, yetkililer ayrı bir numara verilen soruşturmanın dava dosyasının farklı olacağını, ancak iki davanın ileri aşamada birleştirileceğini söylediler.

Türkiye’nin gözünün çevrili olduğu davaya “müdahil” olarak katılmak isteyenlerin gerekçeleri de dahil olmak üzere, duruşmanın ilk gününde yaşananlar da, tutanaklara geçirildi

Saygı Öztürk/ Hürriyet