BIST 10.674
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.423,46
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon savcısına tehdit

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün telefonda tehdit edildiği saatlerde savcılık iki sürpriz adresten arandığı tespit edildi.

Abone ol Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı ile Almanya Başkonsolosluğu..

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriye Öz'ün telefonda ölümle tehdit edilmesi üzerine soruşturma açtı.

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi tarafından yürütülen araştırma sonucunda, Zekeriye Öz'ün ölümle tehdit edildiği saatlerde, savcılığın, "İstanbul Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı" ile "İstanbul'daki Almanya Başkonsolosluğu"ndan arandığı tespit edildi.

Her iki kuruluşa da resmi yazı yazıp aramaların hangi dahili hattan yapıldığı ve bu hattı kimlerin kullandığına dair bilgi istemeyi planlayan savcılık, uluslararası bir skandala meydan vermemek için Dışişleri Bakanlığı'na danışma kararı aldı. 23 ve 29 Ocak 2008'de İstanbul Savcılığı'nı arayan şahısların, "Veli Küçük'le uğraşmasın yoksa ölür" yönlü tehditler savurduğu iddia edildi.

Savcının, AKP'nin yönlendirmesiyle, "Veli Küçük ve askeriyede çalışan çok değerli askeriye mensupları ile uğraştığını" belirterek, "Şemdinli olayındaki savcının sonu ne oldu biliyorsunuz. Aynı şeylerin başına gelmesini istiyor galiba" dedi. İpek'in kimliğini ve neden aradığını sorması üzerine arayan şahıs, "Ben askeriyede üst düzey mevkide çalışan biriyim, ismimin önemi yok" dedikten sonra, "daha önce bu tür soruşturmalar yapan savcıların başına gelenleri" anlattı ve "ölmüş" bir savcının ismini verdi.

Bu savcının "şu an mezarda olduğunu" ve "ölü olduğunu" tekrar tekrar vurgulayan kimliği belirsiz şahsın konuşması, katibe İpek'in telefonu kapatmasıyla son buldu. Daha sonra İpek'in anlattıkları, tutanakla kayıt altına alındı. Fakat konuşmada "mezardaki savcı" olarak nitelenen savcının ismi, katibe İpek'in konuşmadan sonra, heyecandan ismi unutması nedeniyle tutanağa yazılamadı.

Abdurrahman Şimşek/Sabah