BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon davasında olay çıktı!

Devam eden Ergenekon davasının 14. gününde sanıklar arasında olay çıktı. 5 sanık salondan atıldı...

Abone ol

Ergenekon davasının 14. duruşmasında sanıklar arasında çıkan tartışma sonucunda 5 sanık salondan atıldı.

Ergenekon davasının öğleden sonraki oturumunda tutuklu sanık Hayrettin Ertekin ile Hüseyin Görüm ve Rasim Görüm arasında tartışma çıktı. Cezaevi şartlarından şikayetçi olan Ertekin'e Hüseyin Görüm tepki gösterdi. Yaşanan gerilimin ardından tutuklu sanıklar mahkeme salonun dışına atıldı.

SU, EKMEK BULAMIYORUZ

Tutuklu sanık Harettin Ertekin cezaevinde bir bilgisayar bulunduğunu, iki kişiye 1 saat kullanma izni verildiğini, bunun da savunmasını ve taleplerini yazmak, iddianameyi incelemek için yeterli bir süre olmadığını belirterek, şahsi bilgisayarının kendisine verilmesini istedi. Ertekin, "Bırakın bilgisayarı su bulamıyoruz, ekmek bulamıyoruz." şeklindeki sözleri üzerine diğer tutuklu sanık Hüseyin Görüm, "Yalan" diye bağırarak ayağa kalktı. Görüm, "Propaganda yapıyor bu arkadaşlar. İkimiz de aynı cezaevinde 5'inci koğuşta kalıyoruz. Su sorunumuz yok." dedi. Mahkeme Başkanı Şengün, sesini yükselterek konuşması üzerine Görüm'ü dışarı çıkarttı. Sanık Hayrettin Ertekin, Görüm'ün dışarı çıkarılmasından sonra, "Böyle bir insanla birlikte yargılanmaktan utanıyorum" dedi. Mahkeme Başkanı Şengün de, "O zaman onu da çağırırım. Cevap hakkı doğar. Onun gereği yapıldı." şeklinde konuştu.

SULAR 7'DE KESİLİYOR

Ertekin, "Bu arkadaşlarla farklı yerlerde kalıyoruz. Onların durumu iyi olabilir. Sular 7'de kesilir. Buradaki arkadaşlar da bilir." dedi. Ertekin, "Değil mi Vedat bey?" diyerek sanık Vedat Yenerer'den onay almak istedi. Yenerer ise, "Güllük gülüstanlık diyenler varsa buyursun yatsın. Ben yatmak istemiyorum." ifadelerini kullandı.

ORAYA GELİRSEM BİR TARAFINI KIRARIM

Hüseyin Görüm'ün dışarı çıkarılmasına tepki gösteren tutuklu sanık yeğeni Rasim Görüm, Hayrettin Ertekin'e oturduğu yerden laf attı. Ertekin ise, "Gelirsem oraya bir tarafını kırarım" diye bağırdı. Rasim Görüm söz alarak, "Cezaevi şartlarımız iyi, sularımız da akıyor." dedi.

Tutuklu sanık Zekeriya Öztürk, "aloihbar.org" ve "ulusalihanet.org" adlı inernet sitelerinin polis, jandarma ya da MİT tarafından soruyturma kapsamında takibe alınıp alınmadığının sorulmasını istedi. Muzaffer Tekin'in avukatı Engin Çelik Kadıgil, Osman Yıldırım'ın 1 Mart 2008 ile 18 Nisan 2008 tarihleri arasında Sincan Cezaevi'ned bulunduğu sırada kimler tarafından ziyaret edildiğinin sorulmasını istedi.

ASRIN HAKİMİ OLACAKSINIZ

Sanık Gazi Güder'in avukatı Özbay Demirel, dün savunma veren Ali Yiğit'in kuvvetli kaçma ihtimalinin bulunduğunu belirterek, "Dün geldiği araç da polis aracıdır. Tutuklanmasını talep ediyorum" diye konuştu. Mahkeme Başkanı Şengün, "Siz diğer meslektaşlarınızın duygularına tercüman oldunuz."dedi.

Kemal Kerinçsiz'in avukatı Necip Yenişen, mahkeme heyetine özendiğini belirterek, "Bu dava asrın davası. Savcıların asrın savcısı. Hakimler de asrın hakimi olacak." dedi. Bu sözler üzeren Şengün, "Sizler de öyle olacaksınız. Burada ne olacaksa hep birlikte olacağız." dedi.

Karar için ara verildiği sırada tutuklu sanık Rasim Görüm ve Raif Görüm ile Hayrettin Ertekin arasında tartışma çıktı. Mahkeme Başkanı da, "Çıkarın hepsini dışarı" diye talimat verdi.