BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ütüyle işkence yalanlandı

Savcı, mahkumlara kızgın ütü ile işkence yapıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Abone ol

Ferhat Kapıcı, yaptığı yazılı açıklamada, basın yayın organlarında ''Cezaevinde ütülü işkenceye 5 tutuklama'' şeklinde haberler çıktığını belirterek, bu konuda açıklama yapma gerekliliği doğduğunu belirtti.

Kapıcı, açıklamasında, 10 Kasımda Sakarya L Tipi Cezaevinde, bir tutuklunun görevliler tarafından dövüldüğü ihbarının Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmesi üzerine, adli yönden görevli olan Ferizli Cumhuriyet Savcılığına durumun bildirildiğini kaydetti.

Ferizli Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, hükümlü ve tutukluyu dövdükleri iddiasıyla toplam 8 ceza infaz kurumu görevlisinin gözaltına alındığını belirten Kapıcı, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

''Bunlardan 2 tanesi Ferizli Cumhuriyet Başsavcılığınca serbest bırakılmış, 6 tanesi tutuklanmaları istemiyle Ferizli Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilmiş, mahkeme tarafından bir görevli serbest bırakılmış, 5 ceza infaz kurumu görevlisi tutuklanmıştır.

Olayla ilgili adli soruşturma Ferizli, idari soruşturma ise Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmektedir. Sakarya L Tipi Cezaevinde hükümlü ve tutuklulara kızgın ütü ile işkence yapıldığı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.''