BIST 10.175
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.401,84
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın simit hesabı çoşturdu!

Başbakan Erdoğan'ın Meclis'teki konuşmasında yaptığı simit hesabı twitter'da günün konusu oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Erdoğan'ın Meclis'te yaptığı çay- simit hesabı twitter'da günün konusu oldu. Erdoğan'ın hesabının yanlış olduğunu söyleyen kullanıcı sayısı ise bir hayli fazla!

Erdoğan, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde hükümetin çalışmalarını anlattı, ekonomide yaşanan gelişmeleri örnekleriyle verdi. 

Başbakan'ın bütçeyi anlatırken yaptığı çay- simit hesabına ise twitter kullanıcıları itiraz etti. Peki Erdoğan'ın simit hesabı yanlış mı? İşte Erdoğan'ın konuşmasının o bölümü;

"Çay ve simit hesabını da hatırlatmak isterim. 2002'de, asgari ücret 184 liraydı. Beş kişilik bir aile, günde üç öğün çay ve simitle geçinse 270 liraya ihtiyaç vardı. Yani asgari ücret, çay ve simite yetmiyordu. Bugün bu hesabı yaptığınızda, asgari ücret 804 lira. Beş kişilik bir aile, üç öğün çay ve simit tüketse, ihtiyacı olan miktar 450 lira. 11 yıl önce asgari ücret, çay ve simite yetmezken bugün ise asgari ücretin yarısı buna yetiyor."

TWİTTER'DAN İTİRAZ YÜKSELDİ

Erdoğan'ın Meclis kürsüsündeki çay-simit hesabına twitter'dan itiraz geldi. Kullanıcılar, Erdoğan'ın çay ve simit hesabını yanlış buldu. İşte kullanıcıların yaptığı o hesap;

1 Simit= 1 TL, Çay= 50 Kuruş, toplam maliyet kişi başı 4,5 TL
5 Kişilik bir ailenin üç öğün çay+simit harcaması; 22,5 
1 Aylık çay+simit harcaması 22,5*30= 675 TL


Eren Mutlu ‏@ernmtl

Simit hesabı (4 kişilik aile) 1 Simit=1,40 TL 1 günde 3 öğün=4,2 TL 4 kişi=16,8 TL Ayda = 504 TL (Çay yok) Başbakan Çay+Simit= 450 TL dedi !

Hazal Aydın ‏@HZLAYDN

Ekonomimizin gücünü "biliyosunuz bide çay ve simit hesabı var" diye açıklayan bir başbakanımız varsa durmak yok yola devam gerçekten.

Karşı Taraf ‏@sunay6

Başbakan yine simit hesabı yapıyor da benim merak ettiğim hesap,yeni simit fiayatı ile mi yapıyor? Ben Sanmam..! :)

İbrahim Gülaçar ‏@ibrahimgulacar

Mecliste çay simit hesabı yapılmasını hiç bir zaman anlamıyorum.millet çay simit mi yiyor sadece.başka seylerden hesaplayın yahu :)

DJ Bilge Kocaefe ‏@bilgekocaefe

5 kişilik bir aile için simit çay hesabı mı yapmış... dinlemeyin diyorum işte...

Tiwit_cadisi ‏@Tiwit_cadisi

çay simit hesabı nasıl bilemedim: 1,5 + 0,5 = 2 tl / kişi * öğün 2 * 5 = 10 tl / öğün 10 * 3 = 30 tl / gün 30 * 30 = 900 tl / gün

Bilen Kur ‏@bilku

simit hesabı 1tl den mi 1.40 tan mı,çayı cihangirdeki fiyattan hesaplayabiliyor muyuz?

Fevzi Yıldırım ‏@Erenfevzi

Asgari ücretle simit çay hesabı yaparak dalga geçen bir başbakanı dinlemek can sıkıcı....