BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.397,36
HABER /  DÜNYA

MHP’den G.Saray ve Yüce Atatürk çıkışı

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Gelecek kar ile ilgili uyarılar yapılırken tedbirleri almayan tüm yetkililer Türkiye’yi, Galatasara...

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Gelecek kar ile ilgili uyarılar yapılırken tedbirleri almayan tüm yetkililer Türkiye’yi, Galatasarayımızı ve Türk sporunu küçük düşürmüşlerdir. Atatürk’ü yücelten ibare suç unsuru değil, bilakis onur vesilesidir” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Mustafa Baybay’ın serbest kalmasından ve parlamentoda görevine başlamasından dolayı memnun olduğunu belirten Özcan Yeniçeri, “Karar yalnızca Balbay’ın durumunu değiştirdi, halbuki öyle değil, içeride bulunan milletvekillerinin hepsi uzun tutukluluk süresinden dolayı mağdurlar. Engin Alan’ın suçu ne, niçin içeride tutuluyor? Engin Alan bir kahraman, Erenköy direnişini örgütleyen bir komutandır, Azerbaycan’da Ermenilere karşı Azeri kardeşlerimizi örgütleyen, ömrünün büyük bir kısmını PKK terör örgütü ile mücadele ile geçiren, terör örgütünün liderinin elini kolunu bağlayarak İmralı’ya teslim edilen bir komutandır. Kendisine öngörülen ceza vatana hizmet etmenin bedeli olarak öngörülen bir sonuç olarak görülüyor. Engin Alan’ı o parmaklıkların arkasından alacağız” diye konuştu.

"KÜRDİSTAN" TEPKİSİ
“Kürdistan” kavramının kullanılmasıyla ilgili olarak eleştirilerde bulunan ve Bütçe Tasarısı ile Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu’na “Türkiye Kürdistan’ı, Kürt halk önderi Öcalan, PKK gerillaları, Rojova” gibi tabirlerin özellikle konulduğunu öne süren Yeniçeri, rapora şerh koyan BDP’yi eleştirdi. Yüksekova’da yaşanan olaylara da dikkat çeken Yeniçeri, “Başbakan Erdoğan çaresizlik için PKK’dan kaçırılanların serbest bırakılmasını istemiştir. Demek ki, PKK’nın kaçırma, öldürme, baskın, eylem kapasitesi çok artmıştır. Başbakan Erdoğan’ın çözüm sürecinden bahsedildiği bir zaman diliminde PKK’nın istediği an asker kaçırabildiğini, yol kesebildiğini ve silahlı eylem yapabildiğini açıklaması gerekir” şeklinde konuştu.

2004 MGK KARARLARI
2004 MGK kararları üzerinden hükümet ve Başbakan’a eleştirilerde bulunan Yeniçeri, “AK Parti’nin işine gelen belgeler kozmik odalardan dahi sızdırılarak yayınlanırsa vatansever ya da demokrasi havarisi olunuyor. AK Parti’nin işine gelmeyen belgeler yayınlanırsa vatan haini olunuyor. Bugün itibariyle Silivri’deki paşalar ile AK Parti’nin sivil paşaları arasında hiçbir fark kalmamıştır” ifadelerini kullandı.
Galatasaray maçının kar yağışı nedeniyle tatil edilmesinin ‘olimpiyatların Türkiye’ye verilmemesini Gezicilere bağlayan AK Parti zihniyetine atılmış bir tokat’ olduğunu söyleyen Yeniçeri, “Türkiye’nin en modern stadı olan, kamu kaynakları ile yapılan Türk Telekom Arena’nın projede bulunan çatısı nerede? Sayın Bayraktar’ı ince işleri bırakıp asli görevini takip etmeye davet ediyorum. Sayıp Topbaş, Galatasaray yöneticilerinin ifade ettiği üzere neden buraya hala doğal gaz bağlanmamıştır. Gelecek kar ile ilgili uyarılar yapılırken tedbirleri almayan tüm yetkililer Türkiye’yi, Galatasaray’ımızı ve Türk sporunu küçük düşürmüşlerdir” dedi.

"YÜCE ATATÜRK" KONUSU
Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’na üzerinde “Yüce Atatürk” yazılı tişörtlerle çıkan Fethiyesporlu futbolcuların TFF’nin Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini belirten Yeniçeri, “PFDK ya da başkalarının, hepimizin ortak değerlerini birileri savunuyorsa gurur duymaları gerekir. Atatürk’ü yücelten ibare suç unsuru değil, bilakis onur vesilesidir. PFDK’yı titreyip kendine gelmeye, iktidara mesaj gönderme uğruna toplumu germemeye, aynı hataya ileride yeniden düşmemeye çağırıyorum” diye konuştu.
Yeniçeri, Rabia işareti yapan bazı futbolcuların fotoğraflarını yüzlerini kapatarak basına gösterdi.
(İHA)