BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,70
ALTIN 2.408,54
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu kaset kardeşliğinden sonra...

Abdülkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun söylediği sözlerle ilgili bir iddia ortaya attı.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıdaroğlu'nun dün Meclis'teki bütçe konuşmalarında hükümet aleyhine yayınlanan belgelerle ilgili ortaya attığı bir iddia dikkatlerden kaçmadı.

Yenişafak si yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında Kılıçdaroğlu'nun o sözlerine takıldı ve Taraf ve Kılıçdaroğlu'nun aynı kaynaktan mı beslendiğini sordu.

Selvi yazısında şunları söyledi:

Asıl önemli olan nokta, Kılıçdaroğlu'nun, 2004 MGK belgesine ve MİT fişlemelerine değindikten sonra, 'Bunun arkası gelecek' demesiydi.

Sahi bunun devamının geleceğini Kılıçdaroğlu nereden biliyor?

Aynı kaynaktan mı besleniyorlar.

Yoksa kasetten sonra belge kardeşliği de mi kuruldu?

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?


Tıpış tıpış gittin, 25 Ağustos 2004'te MGK belgelerinin altına imzanı attın. Ne dediler, efendim o günün şartları öyleydi.

Genel Sekreter sivilleşmiş. Efendim neymiş, kararı imzaladık ama uygulamasını yapmadık. Arkadan uygulama belgeleri çıktı. Ne dedilerse arkadan belgeleri çıktı. Şimdi ne oluyor, gazeteye (Taraf) ve gazeteciye (Mehmet Baransu) suç duyurusunda bulundular. Ne diye, belgeyi açıkladı diye. Halkı ilgilendiren belge suç unsuru değildir, yayınlayan suçlu konumuna giremez.

Ama bunun arkası gelecek, ikiyüzlü bir siyaset izledi bu hükümet. Size başka bir şey söyledi, kapalı kapılar ardında başka belgeler imzaladı. Siz hala bu hükümete güveniyor musunuz? Çok basit bir soru soracağım, 2004'teki belgeyi suç duyurusunda bulundunuz.