BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'ın önünde köşk ve erken seçim var!

Seçim sonuçlarının ortaya koyduğu tablonun AK Parti ve Erdoğan tarafından nasıl okunduğunu yorumlayan Ömer Şahin, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı için yol haritasını yazdı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Seçim sonuçlarının AK Parti'nin kesin zaferini ortaya koymasıyla gözlerin çevrildiği Başbakan Erdoğan'ın yol haritası şimdiden tartışılmaya başlandı. Radikal sinin Ankara Temsilcisi Ömer Şahin, Erdoğan ve kurmaylarının Cumhurbaşkanlığı için yolun açıldığına inandığını yazdı.

Erdoğan'ın Abdullah Gül ile yeni durumu masaya yatıracağını kaydeden Ömer Şahin, Genel Seçimler'in tarihinin öne çekilmesi ile milletvekili seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birlikte yapılması ihtimalinin hayli güçlü olduğunu yazdı.

İşte Ömer Şahin'in yazısındaki ilgili bölüm:

ERDOĞAN BU SONUCU YEŞİL IŞIK OLARAK OKUYOR

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık ve cemaat kavgasına rağmen yine sandıktan zaferle çıktı. Yüzde 40'ı aşan oy Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığı için 'yeşil ışık' olarak da görülüyor. Erdoğan ile Gül kısa sürede bir araya gelecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir seçimden daha zaferle çıkarak ‘usta’lığını göstedi. 17 Aralık tartışmaları gölgesinde geçen seçim sürecini lehine çevirmeyi başaran Erdoğan, 12 yılda 3 genel, 2 referandumdan sonra 3’üncü yerel seçimi de kazandı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan, yolsuzluk-rüşvet tartışmaları, cemaatle kavga ile geçen 3 ayın sonunda istediğini elde etti. Başarı çıtası olarak bir önceki seçimdeki yüzde 38’lik oy oranını gösteren Erdoğan,yerel seçimlerde bugüne kadarki en yüksek oranı yakaladı. 

AK PARTİ'YE GÖRE KÖŞK YOLU AÇILDI!

Bu yerel seçimler Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin provası olarak da görülüyordu. AK Parti kurmayları yüzde 40’ın üzerinde alınacak oyun Başbakan Erdoğan’a Çankaya Köşkü yolunu açacağını savunuyor. 30 Mart sonuçları, Gezi ve 17 Aralık tartışmasının doğurduğu kutuplaşmayla Köşk şans azaldığı öne sürülen Başbakan Erdoğan’ı yeniden potaya soktu. Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı adaylığı için nisan ayı içerisinde görüşme yapması bekleniyor. Erdoğan’ın adaylığı istemesi halinde Gül’ün yarışa girmeyeceği biliniyor. O zaman parti liderliği için en güçlü isim Abdullah Gül olacak.

ERKEN SEÇİM GÜNDEMDE
Başbakan Erdoğan’ın muhtemel Cumhurbaşkanı adaylığı 2015 Haziran’ındaki genel seçimlerin öne çekilmesi sonucunu doğuracak. Genel seçimin Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birleştirilebileceği konuşuluyor. Köşk seçiminden kısa süre sonra yapılması da bir diğer seçenek. 
Başbakan Erdoğan, yerel seçim öncesi çok sert mesajlar vermişti. Erdoğan’ın bu tavrını yumuşatacağı söyleniyor. Erdoğan’ın gündeminde Avrupa Birliği reformlarıya birlikte demokratikleşme hamleleri olacak. Ruhban Okulu’nun açılması, Alevi açılımı, Çözüm sürecine dönük adımlar gündemde. İsrail ile ilişkilerde normalleşme adımları bekleniyor. 

OPERASYONA DEVAM
Başbakan Erdoğan’ın söylemlerdeki sert dozajı düşürse bile “paralel yapı” dediği Gülen Hareketi’ne dönük operasyonları sürdüreceği söyleniyor. Emniyet ve yargı ile başlayıp diğer kamu kuruluşlarına sıçrayan tasfiyeler sürecek.