BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.444,88
HABER /  GÜNCEL

Kadın başkanlar nerelerde kazandı?

Diyarbakır Büyükşehir, Konya Meram,Hakkari, Mardin Nusaybin, Aydın ve Gaziantep’te kadın adaylar belediye başkanlığı ünvanını kazandı.

Abone ol

2014 yerel seçimlerinde ilk defa başörtülü bir belediye başkanı seçimleri kazanırken toplamda da altı belediyede kadınlar yarışı önde bitirdi. Diyarbakır Büyükşehir, Konya Meram,Hakkari, Mardin Nusaybin, Aydın ve Gaziantep’te kadın adaylar belediye başkanlığı ünvanını kazandı. 

BDP’Lİ GÜLTAN KIŞANAK

Resmi olmayan sonuçlara göre Diyarbakır’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandı. Kışanak, oyların yüzde 57.1′ini aldı. Siirt milletvekili olan 53 yaşındaki Gültan Kışanak, aynı zamanda BDP Eş Genel Başkanı’ydı. 

HAKKARİ'DE İLK KADIN

Hakkari’de de BDP’nin adayı Dilek Hatipoğlu belediye başkanlığını kazanmayı garantiledi. Hatipoğlu’nun kazanmasıyla Hakkari’nin ilk kez bir kadın belediye başkanı oluyor. Hatipoğlu, seçimlere BDP’nin kadın kotasıyla girmişti.

İLK BAŞÖRTÜLÜ BAŞKAN

Konya’nın Meram ilçesinde belediye başkanlığına seçilen AKP’li aday Fatma Toru‘nun ise ‘Türkiye’nin ilk başörtülü belediye başkanı’ ünvanını aldı.

1972 yılında Konya’da doğan Toru, Meram Belediyesi’nde, Çaybası Kentsel Dönüsüm Projesi sorumlusu olarak görev yapmıştı.

ESKİ BAKAN

Eski Aile ve Sosyal Politikalar bakanı ve AKP’nin adayı Fatma Şahin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandı. Şahin, Gaziantep’in ilk kadın büyükşehir belediye başkanlığı ünvanına da sahip oldu.

Üç dönemdir mecliste bulunan Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevinden istifa ederek belediye başkanlığına aday olmuştu.

NUSAYBİN'DE SARA KAYA

Mardin'in Nusaybin ilçesinde BDP'Lİ Sara Kaya belediye başkanlığı yarışını %78'lik bir oy oranıyla önde bitirdi. 

ÇERÇİOĞLU AYDIN'DA 

Aydın’da da 2757 sandıktan 1866 sandığın açılması sonucu CHP’li  Özlem Çerçioğlu büyükşehir belediye başkanı seçildi.