BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın ne yapacağını kimse bilemez!

AK Parti'nin kurucu üyelerinden Cüneyt Zapsu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı anlattı

Abone ol

Türkiye haftalardır 2014'te Çankaya Köşkü'ne kimin çıkacağını tartışıyor. Gözler ise kuşkusuz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da.

Peki Erdoğan'ın kafasındaki 2014 planı ne? Çok sayıda ihtimal yazılıp çizilsede kimse tam olarak Erdoğan'ın çizdiği yolu bilmiyor.

AK Parti'nin kurucularından Cüneyt Zapsu'ya göre de bilmek mümkün değil, çünkü Erdoğan'ın ne yapacağını son dakikaya kadar kimseye söylemez.

AK Parti Kurucu üyelerinden ve Cüneyt Zapsu Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Zapsu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istemesi halinde cumhurbaşkanı olabileceğini söyledi.

KARARINI KİMSE BİLMEZ

Toplantıda katılımcıların sorularını yanıtlayan Zapsu, "Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olur mu?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Başbakanı biraz tanıdığını söyleyen insanlara sorarsanız, eğer ilan günü Perşembe saat 12.00 ise 11.59'da dahi kimse bilemez buna hanımı da dahil. Kimseye hiçbir şey söylemez. Biliyorum diyen de doğru söylemiyordur. Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasını isterim, kendisini seven biri olarak isterim. Çünkü kendisinin ne kadar fazla yıprandığını, kendisini yıprattığını ve ne kadar süratli çalıştığını uzun süre beraber çalışan biri olarak görüyorum. Ben 4 gün beraber olduğum zaman 3 günde ancak dinlenebiliyordum. Ben yapamıyordum. O yüzden isterim.

SON ANDA VAZGEÇEBİLİR

Cumhurbaşkanı olur mu? Herkes olur diyor ama son anda vazgeçebilir, olmayabilir. İstese olur mu? Evet bence olur. İşte 2014 yerel seçimleri iyi geçmese falan diyenler var, yok öyle bir şey, istese olur. Ancak şöyle bir şey var. Yine benim tahminim, partiyi öyle ben kaçayım ne olursa olsun bırakacak bir kişi değil. Partinin en ufak sıkıntıya girmesi halinde kendi her türlü şeyinden feragat edebilir. Partiyi sıkıntılı hale getirmez. Partinin kimin genel başkanı veya kimin başbakanlık adayında yeni seçime gidileceği oturmadan hiç bir yere gitmez."