BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.466,30
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Erdoğan'ın kararına MHP'den ağır cevap

MHP'li Oktay Vural hükümetin MHP'yi inceletme kararına zehir gibi cevap verdi.

Abone ol

Hükümetin 2001 krizine yol açan kararların altında imzasının olduğundan dolayı inceletme kararı aldığı Bahçeli için Oktay Vural'dan tepki geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, partisinin Zonguldak İl Teşkilatı tarafından düzenlenen gecede yaptığı konuşmada hükümetin MHP'yi inceletme kararına cevap verdi.


Çözüm süreciyle ilgilide konuşan Vural, “Mayınlı araziye sürdüler onları. Bu mayınlı araziye şimdi tampon

BAHÇELİ REST ÇEKMİŞTİ

Erdoğan'ın sık sık koalisyon dönemindeki yanlış yönetimlerden dolayı Türkiye'nin krize ve borç batağına sürüklemekle hedef gösterdiği Bahçeli en son grup toplantısında şunları demişti:


Erdoğan batan bankalardan bahsederek savcı nerededir diye sormuştur. Bizim korkumuz yoktur. Hodri meydan! Erdoğan 57'inci hükümet döneminde bakanlıklarımızı inceletmeli ve komisyon kurdurulmalı. Yüce Divan'da başta olmak üzere her şeye başvurmaktan çekilmemelidir. Çok şükür alnımız aktır.

olarak akil insanları kullanıyorlar. Ne yapacak bunlar çözüm ve barışı anlatacaklar. Vatandaş soruyor çözüm nedir? ‘Vallahi ben de bilmiyorum’. Barış nasıl olacak? Onu da ben bilmiyorum. E peki ne diye buralara geldiniz diyor. Ne diye geldiniz akıl mı satacaksınız. Şu akıl tanelerine bakın. Bu akıl tanelerinden biri çıkmış diyor ki bu bayrak Türk bayrağı olmasın adını değiştirilsin diyor. Bu akıl milletin akli insanı olmuş. Bir diğeri devlet olmasa da olur diyor. AKP’nin akil adamları bunlar. Bunlar AKP’nin propagandasını yapmak ve zorda olan AKP’yi kurtarmak amacıyla medyayı da işgal etmek üzere alana sürülmüş, mayınlı araziye sürülmüş insanlar. İşte bu geldiğimiz noktada akil insanlar dolaşacak. Evet analar ağlamasın. MHP’de analar ağlamasın diyor ama önce anaları ağlatanları ağlatmak lazım. Gülmesinler onlar, gülmesinler. Dimdik ayakta duracaksın. Terör bitsin ama Türkiye bitmesin istiyoruz biz" diye konuştu.

İNCELETMEZSEN NAMERTSİN

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için yaptığı açıklamalara da değinen Vural, MHP’nin dimdik ayakta olduğunu ifade etti. Vural, Bursa mitinginden sonra Başbakan’ın MHP’den korktuğunu söyleyerek, “MHP dimdik ayakta ya Devlet Bahçeli ayakta ya başladılar hemen. Bu savcılar ne yapar dediler Bursa mitingi korkuttu bunları tabi. Fezlekeyi gönderdiler savcılar ne yapar. Yok işte soruyorlar MHP’nin kapatılması filan. Enver paşalar bizimle baş edemedi de senin gibi Recep paşalar mı bizimle baş edecek. Sen kendini ne zannediyorsun. Bizim tankımız yok silahımız yok ama Allah’a şükür iman dolu sıhhatimiz var bizim. Ne yapacaksın bizi hapse mi attıracaksın. Başlamış Bahçeli dönemini de inceletecekmiş. İnceletmezsen namertsin zaten sen hesap vereceksin hesaptan korktuğu için bu, karanlıkta ıslık çalıyor. Recep Tayip Erdoğan’ı MHP ve Devlet Bahçeli korkusu sarmış. PKK terör örgütüyle iş birliği yaparak MHP’ye saldırıyorsun. Maalesef PKK terör örgütü aklanıyor, MHP’nin üzerine savcıları gönderiyorlar. Başbakan milliyetçiliği ayaklar altına alıyor bölücülüğü başının üstüne alıyor”dedi.

bahceli-incelenecek.20130415010037.jpg