BIST 10.503
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,27
HABER /  DÜNYA

Türk heyetine bombalı saldırı!

Somali'de Türk heyetini taşıyan otobüse bombalı saldırı düzenlendi.

Abone ol

Somali ve Somaliland Cumhurbaşkanlarının Türkiye'de çözüm müzakereleri yürüttükleri bir dönemde Somali'de Türk heyetini taşıyan otobüse bombalı saldırı düzenlendi.

Somali’deki bombalı saldırıda, Türk Kızılayının Somali uyruklu bir personeli hayatını kaybetti, üç Türk personeli de hafif şekilde yaralandı.

Türk Kızılayından yapılan açıklamaya göre, Somali’de iki grup arasındaki çatışmada bugün bombalı saldırı düzenlendi. Bölgede yardım faaliyetlerini sürdüren Türk Kızılayı ekibini taşıyan iki araçlık konvoy da saldırıdan etkilendi.

Ağır hasar oluşan araçtaki Somali uyruklu Türk Kızılayının personeli hayatını kaybetti. Türk Kızılayının Kenan Kongur, Murat Demirbaş ve Fatih Çelik isimli personeli de hafif şekilde yaralandı.

Şarapnel parçaları isabet eden Kızılay personelleri, Sağlık Bakanlığının ambulans uçağı ile Türkiye’ye getirilecek.

Saldırıda yaralanan görevlilere acil şifalar dileyen Bozdağ, "Yaralanan vatandaşlarımızın hayati tehlikesi yok. Durumları gayet iyi. Türkiye'den bir ambulans uçak bu gece Mogadişu'ya geçecek ve yarın onları alıp Ankara'ya getirecek. Tedavileri Türkiye'de devam edecek. Şu anda kaygılanacak herhangi bir durum yok. 3 görevlimiz yaralı durumda ama yaraları hafif. Herhangi bir hayati tehlikeleri söz konusu değil" dedi.