BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,05
ALTIN 2.466,50
HABER /  GÜNCEL

Kızılay görevlilerinin son durumu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali'deki bombalı saldırıda yaralanan 3 Türk Kızılayı görevlisinin durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Abone ol

Bozdağ, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı'nın Danışma Meclisi toplantısına katılmak için geldiği Kadıköy By Otel'de basın mensuplarının Türk Kızılayının 1 Somali uyruklu görevlisinin hayatını kaybettiği, 3 Türk vatandaşı görevlisinin de yaralandığı saldırıya ilişkin sorularını yanıtladı.

Saldırıda yaralanan görevlilere acil şifalar dileyen Bozdağ, "Yaralanan vatandaşlarımızın hayati tehlikesi yok. Durumları gayet iyi. Türkiye'den bir ambulans uçak bu gece Mogadişu'ya geçecek ve yarın onları alıp Ankara'ya getirecek. Tedavileri Türkiye'de devam edecek. Şu anda kaygılanacak herhangi bir durum yok. 3 görevlimiz yaralı durumda ama yaraları hafif. Herhangi bir hayati tehlikeleri söz konusu değil" dedi.

Saldırının Türk Kızılayına yönelik olmadığını vurgulayan Bekir Bozdağ, "Bugün orada bir mahkemeye dönük bir saldırı yapılıyor, Türk Kızılayının araçları da Kızılay Genel Kurulu'na canlı bağlantı yapmıştı, o bağlantıdan dönerken patlama yerinden geçtiği sırada patlama oluyor ve olay üzerine yaralanmalar oluyor. Somalili şoförleri hayatını kaybediyor. Ona da Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.