BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.438,93
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın Gazze ziyareti netleşti

Başbakan Erdoğan, Mayıs ayı sonu gibi Gazze'de olacağını açıkladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze ziyaretinin tarihi netleşti. Ankara'da konuşan Erdoğan, Mayıs sonu gibi Gazze'de olacağını açıkladı.

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin ardından Erdoğan, Gazze'ye de ziyaret yapacağını belirtmişti.

Başbakan Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. İşte Erdoğan'ın açıklamasının satırbaşları:

Kızılay Genel Kurulu'na katılan Başbakan Erdoğan, Gazze ile canlı bağlantı sırasında "İnşallah Mayıs Ayı sonunda Gazze'de olacağım" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "21. yüzyılda güçlü, büyük, iddia ve etki sahibi devlet olmanın kriterlerinin değiştiğini belirterek, "Gücünüz barışa olan katkılarınızla ölçülüyor, gücünüz eğitime kültüre, dayanışmaya, paylaşmaya olan katkılarınızla ölçülüyor, dünya üzerindeki eşitsizliklere, adaletsizliklere müdahale kapasiteniz, yanlışı düzeltme iradeniz, yumruğun ağırlığı değil sözün, fikrin, tezin ağırlığı dünyada her şeyden daha fazla etkili oluyor" dedi.

Erdoğan şöyle dedi:

"Geçmişte bir kriz bölgesine sizin askerleriniz, ordunuz ne kadar hızlı ulaşıyorsa o kadar etkiliydiniz şimdi ise askerden önce, ordudan önce sizin barış mesajlarınızın, uzlaşma ve uzlaştırma çabalarınızın, dayanışma ve yardımlaşma faaliyetlerinizin ne kadar hızlı, ne kadar önce ulaştığı anlam ifade ediyor."

Başbakan Erdoğan, "Bugünün dünyasında ülkeler ekonomileriyle ordularıyla olduğu kadar üniversiteleriyle ulusal ve uluslararası eğitim faaliyetleriyle dernek ve vakıflarıyla yardım kuruluşlarıyla fikir ve tezlerini anlatan kitle iletişim araçlarıyla öne çıkıyor" diye konuştu.

Erdoğan şöyle dedi:

''Dünyadaki bazı örneklerinin tersine Kızılay hiçbir zaman gizli gündemle ortada bulunmadı, derinden ilerledi, sessiz çalıştı, propagandaya hiç tenezzül etmedi, gerek yurt içinde gerek yurt dışında Türkiye insanının yardımseverliğini, alicenaplığını, cömertliğini, misafirperverliğini layıkıyla göstermenin dışında hiçbir niyet taşımadı.''