BIST 9.978
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.432,38
HABER /  GÜNCEL

Filmleri aratmayacak cinayet planı...

Sevgilisi yakın arkadaşına vurdurttu sonra bu cinayete intihar süsü vermeye çalıştı...

Abone ol

Ali Bilgili kendisinden ayrılan sevgilisi Fatma Topaç'ı yakın arkadaşına vurdurttu. Olaya intihar süsü vermek için Topaç'ın cesedini hastaneye taşıyan Bilgili tutuklandı...

Hollywood gerilim filmlerini aratmayan bir cinayet olayı, İstanbul cinayet masası dedektiflerin titiz çalışmasıyla aydınlatıldı. Geçtiğimiz yıl sevgilisi Ali Bilgili'nin evinde ölü bulunan ancak 22 yaşındaki Fatma Topaç'ın, korkunç bir planla öldürüldüğü ortaya çıktı. 

GENÇ KIZIN ÖLMESİNİ İZLEDİLER

Bilgili, yakın arkadaşı Mahmut Eryakşi ile birlikte evdeyken, plana göre günlerdir görüşmediği ve kendisinden ayrılarak yeni bir hayat kuran Topaç'ı barışma bahanesiyle evine çağırdı. Burada kendisine ait kuru sıkıdan bozma bilye mermi atan silahı Eryakşi'ye verip, sevgilisini göğsünden vurdurttu. Genç kızın ölmesini izleyen ikili, daha sonra evden çıktı.

HASTANEYE KENDİSİ GÖTÜRDÜ

Olay sonrası annesi Zive Bilgili'yi, Eryakşi'nin arabasıyla mezarlık ziyaretine götüren Bilgili iki saat sonra eve geri döndü. Sevgilisini kendisine ait silahla intihar etmiş gibi yapıp, hastaneye kaldırdı. Bu sırada apartmanda oturan diğer akrabalarını da senaryoya dâhil edip, Topaç'ın intihar ettiğini söyledi.

Dedektifler Bilgili'nin senaryosunu inandırıcı bulmadı. İddianameye göre Bilgili, kendisinden 10 yaş küçük sevgilisi Fatma Topaç'ı tasarlayarak arkadaşı Mahmut Eryakşi'ye öldürttü. Savcı, Ali Bilgili'nin ağırlaştırılmış müebbet, Mahmut Eryakşi'nin ise müebbet hapis cezasıyla yargılanmasını talep etti.

TELEFON SİNYALİ

Olay sonrası polis ve savcılığa verdiği ifadelerde sevgilisinin intihar ettiği yalanı ortaya atan Ali Bilgili, adli makamları sadece üç ay kandırabildi. Cinayet masası dedektifleri olay sonrası Mahmut Eryakşi, Ali Bilgili ve Fatma Topaç'ın hem olay günü hem de öncesine ait telefonlarının HTS raporlarını inceledi.

Saniye saniye konum ve yer bilgisi yer alan raporlar sayesinde, ifadelerinde birlikte olmadıklarını söyleyen Eryakşi ve Bilgili'nin yan yana oldukları anlaşıldı.

SİLAHIN YERİ DEĞİŞTİ

Olay yerinde inceleme yapan cinayet masası dedektifleri, Fatma Topaç'ın cesedinin bulunduğu yer ile olay sonrası silahın bulunduğu yerin farklı olduğunu belirledi. Parmak ve barut izi arayan dedektifler, silahta parmak izi bulamadı. Durumdan şüphelenilerek Ali, Mahmut ve Fatma'nın kıyafetlerinde barut izi aradı.

Aranan iz ne olması gerektiği gibi Fatma'nın, ne de sevgisi Ali Bilgili'nin kıyafetlerinde bulunamadı. Barut izi Ali Bilgili'nin çocukluk arkadaşı Mahmut Eryakşi'nin kıyafetinde bulundu.

ANNE OLABİLMEK İÇİN YOLLARA DÜŞTÜ AMA...

HABERİ GÖRMEK İÇİN DİĞER SAYFAYA TIKLAYIN!

[PAGE]

ANNE OLMAK İÇİN YOLLARA DÜŞTÜ AMA KAZADA ÖLDÜ

Düzce’de oturan ve anne olabilmek için Bolu’ya tedaviye gelen 30 yaşındaki Yadigar Gel, D-100 karayolunun karşısına geçmek isterken minibüsün çarpması sonucu öldü.

Yadigar Gel’in cesedinin yanında, okumak için aldığı ve bebeğini kurtarabilmek için canını feda eden bir annenin dramını anlatan manşet haberin yer aldığı gazete bulundu.

Kaza, bugün saat 10.30 sıralarında D-100 Karayolu YSE Kavşağı’nda meydana geldi. Düzce’den geldikleri minibüsten inen Yadigar Gel ile kayınvalidesi Dilber Gel, yolun karşısına geçmek istedi. Gölyüzü yönünden YSE Kavşağı yönüne gelen, İlhan Fırat yönetimindeki 14 AG 072 plakalı minibüs, yolun ortasına gelen Yadigar Gel’e çarptı. Yadigar Gel metrelerce uzağa savrulurken, kayınvalidesi Dilber Gel son anda kurtuldu.

Sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği minibüs ise yoldan çıkıp demir korkulukları parçaladıktan sonra refüje çıktı. Kazada, Yadigar Gel olay yerinde yaşamını yitirirken minibüs sürücü İlhan Fırat ile yanındaki 32 yaşındaki Hanife Çakır ve Dilber Gel yaralandı. Yaralılar 112 Acil ambulansları ile kaldırıldıkları İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi ile İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Kazada yaşamını yitiren Yadigar Gel’in, anne olabilmek için İzzet Baysal Kadın Doğum ve çocuk Hastanesi’nde tedavi gördüğü, kayınvalidesi ile birlikte Düzce’den Bolu’ya da bu nedenle geldikleri öğrenildi. 

YANINDAKİ GAZETENİN ÜZERİNDE ÖYLE BİR ŞEY YAZIYODU Kİ...

Yadigar Gül’ün cansız bedeninin başucunda, ağır gribe yakalanmasına rağmen, karnındaki bebeğinin zarar görmemesi için ilaç almayan, ancak zatürre olup durumu ağırlaşınca yaşamını yitiren bir annenin dramını manşetine taşıyan gazetenin bulunması yürekleri dağladı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

YAŞI KÜÇÜK, SABIKA KAYDI BÜYÜK...

HABERİ GÖRMEK İÇİN DİĞER SAYFAYA TIKLAYIN!

[PAGE]

YAŞI 16, SABIKA KAYDI 28

Olay, bugün 20.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Söylemez Sokak’taki İbrahim Terzi’ye ait büfede meydana geldi. R.İ., büfeye gelip, işyeri sahibi İbrahim Terzi’den plastik top isterken, karşıdaki fırından ekmek alıp geleceğini söyledi.

Terzi, büfe arkasından plastik top almaya gittiği sırada içeri giren ve görünmemek içinde dizlerinin üstünde yürüyen R.İ., yazar kasadaki 500 TL’yi alıp kaçtı. Durumu fark eden işyeri sahibi polise haber verdi.

Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, şüphelinin 28 sabıka kaydı bulunan R.İ. olduğunu saptadı. Ardından gidebileceği yerlerde önlem aldı. R.İ., uyuşturucu satın almak için gittiği mahallede polis tarafından yakalanırken 45 TL’si iç çamaşırında olmak üzere üzerinde 135 lira bulundu. R.İ., ifadesinin alınması ardından Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.