BIST 9.928
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.440,42
HABER /  GÜNCEL

Demirel Özal'ı telefonda öldürecekti!

Şüpheli bir şekilde hayata gözlerini yuman Turgut Özal ile Süleyman Demirel arasında gün yüzüne çıkmamış ilginç diyalog...

Abone ol

Bir dönemin karakutusu yaşadıklarını bir bir kaleme aldı. Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile ilgili anılarını 'Özal'ın Mirası' isimli kitapta toplayan Ekrem Pakdemirli, o döneme ilişkin önemli itiraflarda bulunuyor.

Turgut Özal'ın sağ kolu olarak bilinen eski bakan Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli kitabında, Özal ile Demirel arasında geçen ilginç bir diyaloğa yer veriyor.

Özal'ın Orta Asya gezisinden döndükten sonra 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i aradığını belirten Pakdemirli ikili arasında geçen diyaloğu şöyle anlatıyorı: "Turgut Özal'ın kardeşi Yusuf Özal ile konuştum, bana Turgut Bey'in geziden dödükten sonra Demirel'i aradığını, ona 'ekonomi ile ilgilenen teknik elemanlarını bana gönder, ekonomide bazı işler iyi gitmiyor, onları gözden geçirelim' dedi."

Özal'ın bu isteğine Demirel'in yanıtı ise bir hayli ilginç. Demirel, Özal'ın bu önerisine şu sözlerle yanıt veriyor: "Sen ekonomiyi bırak, arkadaşlar seni vatana ihanetten Yüce Divan'a gönderecekler deyince Yusuf Özal ağabeyinin mosmor olduğunu söyledi ve ekledi: Felç olmasından çok korktum. Çünkü ağabeyimi o güne kadar bu şekilde mosmor bir vaziyette görmedim"