BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Devrimci Karargah'a son darbe vuruldu

Devrimci Karargah'ın uzun süredir aranan iki yöneticisinin yakalanması ile terör örgütünün Türkiye’de aranan yöneticisi kalmadı.

Abone ol

Ergenekon operasyonlarının ardından ortaya çıkan Devrimci Karargah terör örgütünün aranan iki yöneticisi İstanbul ve Diyarbakır’da yakalandı. Bu operasyonlarla örgütün Türkiye’de aranan yöneticisi kalmadı.

Kanlı eylem planlarıyla gündeme gelen Devrimci Karargah örgütüne son darbe vuruldu. Örgütün uzun süredir aranan iki yöneticisi İstanbul ve Van’da yapılan operasyonlarda yakalandı. PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarında eğitim alan İbrahim K. ve Ahmet K.’nın yakalanması ile örgütün Türkiye’de aranan yöneticisi kalmadı. Türkiyede fiilen biten Devrimci Karargah Örgütünün lideri konumundaki Serdar Kaya ise yurt dışında yaşıyor.

Selimiye’yi vurarak ortaya çıktı

Ergenekon operasyonlarının başlaması ile ortaya çıkan Devrimci Karargah örgütünün adı ilk kez 2008 yılının Ağustos ayında Selimiye Kışlası’na yapılan saldırı ile duyuldu. AK Parti İstanbul İl Başkanlığına bombalı saldırı yapan örgüt bir polis memurunun şehit etti. Örgütün yöneticisi Orhan Yılmazkaya’ya Bostancı’da polisle girdiği çatışmada Emniyet Amiri Semih Balaban’ı şehit edip yoldan geçen Mazlum Şeker’i (16) öldürdü.

İki ilde iki yönetici yakalandı

2005 yılında kurulduğu ve liderliğini yurt dışında yaşayan Serdar Kaya’nın yaptığı belirlenen Devrimci Karargaha art arda operasyonlar yapıldı. Türkiye’deki yöneticileri birbir yakalanan örgütün aranan son yöneticileri de yakalandı, Devrimci Karargahın Orhan Yılmazkaya ile birlikte yönetici kadrosunda yer alan Ahmet K. İstanbul’da, İbrahim K. ise Van’da düzenlenen operasyon ile yakalandı. Her iki isminde PKK’nın Kuzey Irakta bulunan kamplarında silah ve patlayıcı eğitimi aldığı öğrenildi.

Aranan yönetici kalmadı

Ahmet K. ve İbrahim K.’nın yakalanması ile birlikte aranan devrimci karargah yöneticisi kalmadı. Bu operasyonun örgütü vurulan bitirici darbe olduğu belirtiliyor. İstihbarat birimleri Devrimci Karargahın fiilen bittiğini belirtiyor.