BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,18
ALTIN 2.451,01
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın bu sözleri kızdıracak

Başbakan, Of'ta artan PKK saldırılarını değerlendirdi, Meclis'te kendilerine karşı olan muhalefeti fena benzetti!

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz gezisi sürüyor. Trabzon'un Of ilçesindeki  toplu açılış törenine katılan Erdoğan, artan terör saldırılarını, referandum sürecine denk gelmesinin tesadüf olamayacağını iddia etti. Erdoğan, "Neden şimdi? Tam Anayasa değişikliği TBMM'den geçmişken, tam Anayasa değişikliği halkın önüne, sizin önünüze gelecekken, neden terör örgütü eylemlerini artırdı?'' dedi. Başbakan, PKK ile muhalefeti de aynı kefeye koydu.

Başbakan Erdoğan, Trabzon'un Of ilçesindeki toplu açılış törenlerinde yaptığı konuşmada İsrail'in kanlı Mavi Marmara saldırısını eleştirdi. Terörü destekleyenlerin, şimdi de bunların çıkıp uluslararası medyayı kullanarak, yaptıklarını haklı göstermeye çalıştıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, ''yaptıkları insanlık dışı saldırıları maruz göstermeye çalışıyorlar. Herkesi kandırabilirler ama Türkiye bu oyunlara gelmez ve gelmeyecektir. Yalanları, iftiraları, kara propagandaları bizim üzerimize yapışmaz. Ne bunların kara propagandalarına boyun eğecek ne de bunların Türkiye içindeki taşeronları karşısında geri adım atacağız'' dedi.

"KATLİAMLARDAN BESLENENLER BİZE KARŞI"

Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, her alanda büyük hedeflere ulaştıkça, içeride veya dışarıda bundan ciddi şekilde rahatsız olanların bulunduğunu anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Neden rahatsız oluyorlar? Çünkü kendilerine kirli bir sistem kurmuşlar, kirli bir rant düzeni kurmuşlar. Türkiye 'barış' dedikçe, 'insanlık' dedikçe, 'çocuklar öldürülmesin' dedikçe işte o katliamlardan beslenenler, Türkiye'nin bu girişimlerinin önünü kesmek istiyorlar.

'Milli birlik' diyoruz, 'kardeşlik' diyoruz. Yıllardır terörden beslenenler, benim askerime, polisime kurşun atarak alçakça saldırarak taşeronluk yapanlar, bundan rahatsız oluyor, saldırılarını daha da artırıyor.

"MAFYA MUSALLAT OLMUŞ, ÜZERİNE GİDİYORUZ"

Biz, 'demokrasi' dedikçe, statükodan beslenenler, rahatsız oluyor. Anayasa değişikliğine, demokrasi mücadelesine karşı çıkıyorlar. Bu ülkeye çeteler musallat olmuşlar. Mafya musallat olmuş. Hukuk dışı örgütlenmeler, bu ülkenin emeğine, ekmeğine musallat olmuştu. Cesaretle üzerlerine gittik, gidiyoruz.

Çetelerle hiç geri adım atmadan mücadele ediyoruz. Görüşürsünüz orada da bize karşı çıkıyorlar. Bizi engellemeye çalışıyorlar. Danıştay saldırısı oldu ne dediler? 'Bunu dinciler yaptı' dediler. Sonunda ne oldu? onlar da malum organizasyonun içinden çıktılar. Görüyorsunuz değil mi? Özür dilediler mi? Hayır. Neden? Onların şanında bu yok da onun için.''

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN EYLEMLERİ

Ekonomide tarihi başarılara imza attıklarını belirten Erdoğan, bunu dahi hazmedilmediğini, ''karamsarlıkla, felaket tellallığıyla başarılarını gölgelemek isteyenler'' olduğunu söyledi.

Millet adına büyük adımlar attıklarını kaydeden Erdoğan, ''Türkiye büyüyor, güçleniyor. Yeterli bulmuyoruz, daha da büyüyeceğiz. Hemen kirli oyunlar, kirli tahrikler, kirli senaryolar devreye sokuluyor'' dedi.

Terör örgütünün son zamanlarda kanlı eylemlerine hız verdiğini anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şunu herkesin sorgulamasını istiyorum, neden şimdi? Lütfen bunu herkes kendine sorsun. Lütfen herkes bunun cevabını arasın. Neden şimdi? Tam Anayasa değişikliği TBMM'den geçmişken, tam Anayasa değişikliği halkın önüne, sizin önünüze gelecekken, neden terör örgütü eylemlerini artırdı.

ERDOĞAN MUHALETEFETE ÇATTI
PKK'NIN SALDIRILARILARININ ARDINDAKİ
GERÇEĞİ ANLATTI...

[PAGE]

PKK İLE MUHALEFETİ AYNI KEFEYE KOYDU

Kim bizim karşımıza dikildi, Parlamentoda; CHP, MHP, BDP, terör örgütü, İmralı... Bak karşımıza dizilenler bunlar. Onların karşısında olan kim? AK Parti iktidarı. Farkımız bu...

Milli Birlik ve Kardeşlik Projemiz kararlılıkla ilerlerken, bu konuda çok güzel gelişmeler yaşanırken, terör örgütü neden şimdi eylemlerini sıklaştırdı? Hemen nereye gittiler? Anamuhalefet mahkemesine gittiler. Neden millete değil, neden millete gitmekten kaçıyorsunuz? Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi? anayasa'nın değişmez,. değiştirilemez maddesi bu değil mi? Niye millete gidemiyorsun da oraya gidiyorsun. Hadi buyur millet... Millet 'evet' diyorsa, başımız gözümüz üstüne, millet 'hayır' diyorsa o da başımız gözümüz üstüne... Hadi... Niye yoksun? Çünkü bunlar milletten kaçıyorlar. Milletin önüne çıkamazlar.

ERKEN SEÇİM İDDİALARINA KARŞI ÇIKTI

Şimdi başladılar bunlar erken seçime gidecekler diye. Geç o işi geç. Ne erken seçimi. Her şeyin zamanı var. Her şeyin zamanı var. Bu ülkeyi bu hale zaten böyle getirdiniz. Çok partili döneme bak, geçmişine bak, kurulan hükümetlere bak. Ortalaması 16 ayda bir hükümet... Gelişmiş ülkelerde böyle bir şey göremezsiniz. Ne zamansa seçim o zaman yapılır. Türkiye buna alıştı, alışacak. Biz de şimdi bunun adımlarını attık, atıyoruz. 5 yıl ise 5 yıl, 4 yıl ise 4 yıl... Seçim zamanlarını kast ediyorum. Siz bizim arkamızda olduğunuz sürece evvel Allah, bu milletin iktidarı yıkılamaz. Bun böyle bilin. Çünkü AK Parti iktidarı, milletin iktidarıdır.

Onlar şunu söylüyorlar, 'yok efendim şöyle, böyle filan felan' gibi o kaymak takımının arasında oylama yapın çoğu 'CHP' der. onlar bile ne diyorlar biliyor musunuz? 'iktidardan memnunuz ama oyumuz CHP'nin... Bun geçen seçimde söylediler.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bir kez daha antidemokratik yollardan siyaseti düzenlemek istiyorlar. Geçin o işi, artık millet düzenliyor o işi'' dedi.

IMF ANLAŞMALARI

Türkiye ile ilgili açıklanan sonuç bildirgesinde, ülkenin şu anki konumunun ortaya konulduğunu, bunu da tek kelimeyle ''başarı'' olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, IMF'den artık yardım alınmadığını anımsattı.

Yaklaşık 2.5 yıldır IMF'den para almadıklarını anlatan Erdoğan, ''Bizden önceki iktidar, bundan 30 milyar dolar aldı. Çıkmış utanmadan, sıkılmadan 'hükümet IMF ile ilişkisini kessin' diyor. Senin aklına ihtiyacımız yok, aklın vardı da niye gittin 30 milyar dolar aldın?'' diye sordu.

23.5 milyar dolar borç devraldıklarını, şu anda ödemelerle yaklaşık 8 milyar dolar borç kaldığını dile getiren Erdoğan, ''onların borcunu biz ödüyoruz'' dedi.