BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,18
ALTIN 2.450,36
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mardin'de tonoaja müsaade yok

Mardin Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, yaz aylarıyla birlikte denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Abone ol

Mardin Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, yaz aylarıyla birlikte artan yol çökmeleri ile can ve mal kaybanın önlenebilmesi amacıyla, yoğun çaba harcıyor. Ekipler gece gündüz çalışarak denetimleri sürdürüyor.

Mardin Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü İzzettin Emre ve personeli, Kızıltepe, Nusaybin ve Mardin’de Şehirlerarası yollarda kanunların verdiği yetkileri kullanarak gerek insanların can ve mal güvenliklerinin sağlanması, gerekse karayollarının yapısına zarar veren ağır tonajlı araçlarla yaz mevsiminin sıcak ve kavurucu güneşi altında gece gündüz mücadele ederek, karayollarının fiziki yapısının bozulmaması çukurlar ve çökmeler oluşmaması için elinden geldiğinde gayretli, azimli ve kararlı bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Kızıltepe Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Özkan Turgut, Nusaybin Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Soner DURAN ve Şube Müdürleri 3.Sınıf Emniyet Müdürü İzzettin Emre ile görevli polis memurları yapmış oldukları sürekli ve kararlı trafik kontrolleri ile adeta “Mardin'de tonaja geçit yok" dediler.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 65/5 ve 65/1-b maddeleri gereğince yapılan ağır tonajlı araç kontrollerinde 2009 yılında 992 araca toplam 2.775.295,00 TL para cezası uygulanmış, 2010 yılının ilk beş ayında 312 araç sahibi ve yük yükleten işletmelere toplam 952.000,00 TL para cezası uygulanmıştır.

MARDİN’DE TONAJA MÜSAADE YOK

Türkiye’nin bütün illerinden rahatlıkla geçtiklerini ancak Mardin’e geldiklerinde yoğun bir şekilde trafik kontrollerine yakalandıklarını beyan eden ağır tonajlı yük taşıyan sürücüler bu durumdan rahatsız olduklarını beyan etmektedirler. Mardin’den geçerken, özellikle Trafik Polislerinin kontrol yapmadığı saatleri tercih etmeye çalışan sürücüler, bunda da başarılı olamadılar. Sabahlara kadar yapılan kararlı ve sürekli tonaj uygulamalarında olumlu neticenin alındığı görülmektedir.