BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,16
ALTIN 2.449,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

MHP'yi kızdıran proje

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Metin Deniz Savaş hastane projesine karşı.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Metin Deniz Savaş, yeni hastane inşaatı ve mevcut hastanelerin durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

400 yataklı yeni hastanenin hizmete girmesinden sonra mevcut hastanelerin kapatılarak arsaların TOKİ’ye devredileceğini iddia eden Savaş söz konusu takasın kentin menfaatine olmadığını söyledi.

Partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısı ile yeni hastane projesi için Sağlık Bakanlığı’nın kaynak aktarmak yerine işi TOKİ’ye ihale ettiğini kaydeden Metin Deniz Savaş, “Yeni hastane hizmete girince mevcut iki hastane kapatılacak ve arsaları TOKİ’ye devredilecek. Bu Uşak’ın menfaatine değildir. Parti olarak bu duruma karşı çıkacağız”dedi.



Birkaç yıl önce ihtiyaç olmamasına rağmen AK Partili yöneticilerin bölgesel hastane sözünü ortaya atarak konuyu gündeme getirdiğini ve ilk dönemlerde araştırma hastanesi yapılacağını söylediklerini belirten MHP İl Başkanı Metin Deniz Savaş, “ Bölgesel hastane ve araştırma hastanesi gibi söylemler şimdi unutuldu. Şeker Fabrikası’nın yan tarafında bulunan alana inşa edilecek 400 yataklı hastane ihtiyaca cevap verecek nitelikte değildir. Bu hastane işi ilimizde ilk olarak AK Parti tarafından gündeme getirildi. Halka, araştırma hastanesi inşa edileceğini ifade ettiler. Ancak bugün gelinen noktada 400 yataklı bir hastane inşa edilmesi söz konusu. Sağlık Bakanlığı yeni hastane için kaynak aktarma yerine işi TOKİ’ye ihale etti. Biz bunlara karşı değiliz ancak TOKİ ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan arsa takası protokolüne karşıyız. 400 yataklı yeni hastane hizmete girdiğinde mevcut iki hastanenin kapatılacağı iddia ediliyor. Mevcut hastanelerin bulunduğu arsalar TOKİ’ye devredilecek. Bu durumda 640 olan yatak kapasitesi 400’e düşecek. Kentin en güzel bölgesi TOKİ’ye devredilecek, hastane ise en ücra köşeye taşınacak. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Yeni hastaneye karşı değiliz. Mevcut iki hastaneye ek olarak yeni hastane hizmete alınacaksa bizde seviniriz”dedi