BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.392,29
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın akil insanlarla buluşacağı tarih

Başbakan Erdoğan ile akil insanların buluşacağı tarih ve mekan belli oldu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''akil insanlar'' ile 4 Nisan Perşembe günü İstanbul'daki Başbakanlık Ofisi'nde bir araya gelecek.

49 kişilik Akil İnsanlar Komisyonu, 7'şer kişiden, 7 grup halinde çalışacak.

Çözüm sürecinin önemli aşamalarından biri olan Akil İnsanlar Komisyonu'nda yer alacak isimlerin Perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Bu kişilerle görüşüldüğü ve listeye son şeklinin büyük ölçüde verildiği öğrenildi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:

Akil insanları tespit ettik. Bir havuz oluşturduk. 7 ayrı coğrafi bölgeye göre planlama yaptık. Kısa süre içinde bu isimleri kamuoyuna duyuracağız. Bu heyetle büyük ihtimalle Perşembe akşamı bir araya gelerek, istişarelerimizi yapacağız.

1 AYLIK SÜRE İÇİNDE RAPORLARINI SUNSUNLAR

Hem onların görüş ve önerilerini dinleyeceğiz hem de  onlara bir kısım etkinlikler. gerçekleştirerek halkımızla bir araya gelecekler. Konferanslar düzenleyebilirler, bire bir görüşmeler yapabilirler, medyayla görüşebilirler. Yeter ki bir aylık süre içinde bize çalışmalarını yapıp raporlarını sunsunlar.

AKİL İNSAN ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

Süreci bozmaya yönelik girişimlere karşı herkesin gücü nispetinde sürece dahil olmalarını istiyorum. Bakıyorsunuz birileri yazıyor çiziyor, oburdu değildi falan. Siz bir şey çözmenin gayretindesiniz, onlar da kendilerine göre Arapça bilim dilinde çok başarılı insanlar, medya da buradan yaklaşarak değerlendirme içine giriyor.

BİZİM YANAĞIMIZA VURAN KARŞILIĞINI BULUR

Birileri bağcıyı dövmeye gayret edecek. O dövülen bağcı bizsek, bir yere kadar sabrederiz. Ondan sonra da biz, 'Bir yanağına vur, öbür yanağına uzat', o anlayışta değiliz. Bizim bir yanağımıza vuran karşılığını bulur

Bazı sanatçılar korkuyor, lafa gelince demokratız. Ne demokrasisi ya. Bunların düşünce dünyalarına bağlı olmadığın zaman afaroz ederler.

Türkiye bu meseleyi rafa kaldırarak emin adamlarla hatta koşar adımlarla yoluna devam edecektir.