BIST 10.056
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.434,35
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın affetmediği isim konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın helalleşmediği isimlerden biri olan sanatçı Müjdat Gezen konuştu.

Abone ol

Balkon konuşmasında 'Helalleşme' vurgusu yaparak, siyasilere ve gazetecilere açtığı 15 davayı geri çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı Müjdat Gezen, gazeteci Oktay Ekşi, Ergenekon sanığı Ergun Poyraz ve Yalçın Küçük'ü bu listenin dışında tutmuştu.

Erdoğan, bir televizyon programında, 'Bazı anketlerde AKP'yi yüzde 50 gösteriyorlar. Aslında Aziz Nesin kriterlerine göre yüzde 60 çıkması gerekirdi' diyen Gezen hakkında 50 bin TL'lik tazminat davası açmıştı.

O DAVADAN BERAAT EDECEĞİM

4 gündür bel fıtığı teşhisiyle tedavi gören ve dün taburcu edilen Gezen, şöyle dedi: "Başbakan'a aptal diyecek kadar aptal değilim. Ben, Başbakan'ın istediği sanatçı tipi değilim. Başbakan'a kırgınlığım yok. O davadan beraat edeceğim. Çünkü içtihat diye bir şey var. Aziz Nesin 'Türk insanının yüzde 60'ı aptal' dedi. Ben demedim. Demiş olsam eğer içtihada göre yine beraat edeceğim."

HELALLİK DİLİYORUM

12 Haziran akşamı seçik zaferinin ardından AK Parti Genel Merkezi'ndeki balkon konuşmasında Başbakan Erdoğan şunları söylemişti:

"Biz beraberiz, kardeşiz, bunu unutmayın. Her zaman ifade ettiğim gibi bugün hesaplaşma değil helalleşme günüdür.

Kampanya sürecinde istemeden kalbini kırdığımız, üzdüğümüz kardeşlerimiz varsa hepsinden başta şahsım, tüm arkadaşlarım adına helallik diliyorum. Kampanya sürecinde yaşananların, söylenenlerin, yanlış anlamaların, incitici kelamın meydanlarda kalmasını diliyorum. İstemeden incettiğimiz siyasiler varsa onlardan da helallik diliyorum. Ben aziz milletime, tüm siyasi partilere hakkımı helal ediyorum, hakkımızı helal ediyoruz."