BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

ABD gazetesi Erdoğan'ı alkışladı

Suriyeli muhaliflere üstü kapalı destek veren Başbakan Receh Tayyip Erdoğan'a New York Times'ta övgü var.

Abone ol

Amerikan New York Times gazetesi, Suriyeli muhaliflerin Türkiye'de buluşmalarına izin verdiği için "Başbakan Tayyip Erdoğan'ı alkışlıyoruz" ifadesini kullandı.

Gazete, başyazısında Beşşar Esad rejiminin son iki haftada on binden fazla Suriyeliyi üzerilerine tanklar göndererek Türkiye'ye sığınmaya mecbur ettiğinin hatırlattı. Ayrıca son 3 ayda bin 400 kişinin öldürüldüğü, on bin kişinin de tutuklandığı belirtildi.

Türkiye'nin bir süre öncesine kadar İran'la birlikte Suriye'nin bölgedeki en önemli müttefiki ve ticari ortağı olduğu ifade edilen başyazıda, Başbakan Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama'nın da cesaretlendirmesiyle, Suriye'nin baskıcı tutumunu kınama noktasına geldiği, Suriyeli sığınmacılara güvenli bir ortam sağladığı ve muhaliflerin Türkiye'de buluşmasına müsaade ettiği kaydedildi.

Gazete, "Başbakan Erdoğan'ı doğru şeyi yaptığı için alkışlıyor, onu ve uluslararası toplumu baskıyı arttırması için teşvik ediyoruz. Suriye'nin kabustan kurtulmasının tek yolu Beşşar Esad'ın gitmesidir." ifadesini kullandı.