BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Sağa-sola gelişigüzel molotof atmayın

Abdullah Öcalan molotofkokteyli ile ortalığı yangın yerine çevinen PKK yandaşlarına böyle seslendi.

Abone ol

Öcalan molotofkokteyli ile terör estiren göstericilere böyle çıkıştı: "Devrimci direnişleri olacak ama bu sağa-sola gelişigüzel molotof atmak değildir."

Çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çektiği İmralı Adası'nda avukatlarıyla görüşen çetebaşı Abdullah Öcalan'ın yaptığı görüşmenin notları PKK'nın sözcülüğünü yapan internet sitelerinde yayınlandı.

KOLAY TUTUKLANMAMALARINI İSTEDİ

Yandaşlarına da çağrıda bulunan, kolay tutuklanmamalarını, örgütlenmelerini isteyen Öcalan, şöyle dedi:

'SAĞA SOLA GELİŞİ GÜZEL MOLOTOF ATMAYA GEREK YOK'

"Kendilerini böyle kolay tutuklatmamalıdırlar, tedbirlerini almalı, basitçe tutuklanmamalıdırlar. Gençliğin bu konuda örgütlenmesi gerekir. Ya çalışma yürütmemeli ya da yürütüyorlarsa tedbirlerini almalıdırlar. Ayrıca o gösterilerde öyle gelişigüzel sağa sola molotof atmalarına gerek yok, bu da süreci zorlayan bir husustur. Devrimci direnişleri olacak ama bu sağa-sola gelişigüzel molotof atmak değildir. Eğer gençlerin tutuklanmasına engel olunmuyorsa bu KCK'nin de sorumluluğudur. Benzer şeyleri gerilla için de söylüyorum. Üzerlerine gidilirse, saldırılırsa ellerindeki imkanlarla misliyle cevap vereceklerdir. Bu her zaman böyledir.

Kesinlikle kendilerini imha ettirmemek için kendilerini her türlü şekilde savunacaklardır. Bu meşru savunmadır. Bunu anlamaları bu kadar zor mu? Daha önce defalarca söyledim. Özellikle eylemsizlik süreçlerinde gerilla kayıplarının önüne geçmeleri gerekiyor. Gerilla çatışmaya girmekten özenle kaçınmalı, kayıp vermemek için özellikle eylemsizlik sürecinde dikkat etmeli, elinden geleni yapmalıdır. Pek çok kez yetersizliklerini, özeleştirilerini yapıyorlar ama 30-35 yıldır bu yetersizliklerinden, eksikliklerinden de bir türlü kurtulamadılar. Bunu anlamış değilim."