BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Erdoğandan vergi müjdesi

Başbakan Erdoğan, elektronik haberleşme hizmetlerinde vergi alanında müjdeyi verdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, elektronik haberleşme hizmetlerinde vergi yükünün yüksek olduğunu bildiklerini, bunun kademeli olarak azaltılması yönünde çalışmalara başladıklarını bildirdi. Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Tam Yetkili Temsilciler Konferansı, Antalya'nın Kemer ilçesindeki Sungate Port Royal Oteli'nde başladı.

Başbakan Erdoğan, konferansın açılışında yaptığı konuşmaya, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in dün akşam yaşamını yitirdiğini anımsatarak başladı. Önemli hizmetleri olan Ecevit'in, dün gece ebediyete intikali ile Türkiye'nin bir devlet ve siyaset adamını kaybettiğini ifade eden Erdoğan, ''Kendisini rahmetle anıyor, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum'' dedi.

''VERGİ YÜKÜNÜN AZALTILMASI ÇALIŞMASI BAŞLADI"
Başbakan Erdoğan, hükümet olarak üzerinde en çok durdukları konulardan birisinin, alternatif altyapı ve hizmet sunumuyla bilgiye daha etkin, hızlı, güvenli ve daha makul maliyetlerle erişimi sağlayabilmek olduğunu bildirdi. Erdoğan, şöyle devam etti:

''Son yıllarda çok yönlü değişim yaşandı. Bu süreçte telekomünikasyon, bilgi ve iletişim hizmetlerinde alternatif altyapı kullanımıyla ilgili yoğun açılımlar da sağlanmıştır. Türkiye'de halen elektronik haberleşme hizmetlerinde vergi oranının yüksek olduğunu biliyoruz. Bunun bilgi toplumuna dönüşme yolundaki hızlı ilerlememizi aksatmaması için vergi yükünün kademeli olarak azaltılması yönünde çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Amacımız, hem bireysel hem de kurumsal kullanıcıların telekomünikasyon hizmetlerinden daha fazla yararlanabilme imkanına kavuşabilmesidir.

Türkiye'de bu alandaki düzenleyici otoritelerin, işbirliğini artırarak daha etkin bir içeriği, daha etkin bir altyapıyı tüketiciye sunma gayretinde olduklarını memnuniyetle görüyoruz.'' Başbakan Erdoğan, telekomünikasyon alanındaki önemli toplantı için doğa harikası ve tarih kenti Antalya'nın tercih edilmesinin, iletişim dünyasına farklı bir ivme kazandırmasını diledi. Bu arada Başbakan Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile salona girerken tüm delegeler ayağa kalktı. Erdoğan, konferansın açılışı öncesinde ITU Genel Sekreteri Yoshio Utsumi ile bir görüşme yaptı.