BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan vatandaşlara sürpriz

Başbakan Erdoğan cuma namazı çıkışı vatandaşlara sürpriz yaptı. Aldığı bütün simitleri herkese dağıttı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazından sonra bir satıcıdan aldığı simitleri vatandaşlaCuma namazını Beştepe Camii'nde kılan Başbakan Erdoğan, cami çıkışında bahçede duran Ziya Kavcı'nın simit tezgâhının yanına geldi. Erdoğan, satın aldığı simitlerin bir kısmını, cuma namazı için camiye gelen cemaate dağıtırken, bir kısmını da görevlilerin aracılığıyla kendisine takip eden basın mensuplarına gönderdi.

Başbakan Erdoğan'ın simitlerini satın aldığı Ziya Kavcı, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Ben kenarda duruyordum. Bana 'Simitçi gelsin, vatandaşa simit dağıtacağım' dedi. Ben de gittim. Simitleri vatandaşlara dağıttı."

Simitlerinin karşılığında Başbakan'ın kendisine 100 TL verdiğini anlatan simitçi, daha önce de yine aynı camide Başbakan Erdoğan'ın simitlerini alıp, vatandaşlara dağıttığını söyledi.

Ziya Kavcı, "Başbakan'dan bir şey istediniz mi?" şeklindeki soruya, "İş istedim. Korumalar numaramı aldı. 'Kendisiyle konuşayım' dedim. 'Yok. Bize numaranı ver, biz sizi ararız' dediler." diye cevap verdi. Simitçi, şoför olarak çalışmak istediğini ifade etti.

Ziya Kavcı'nın uğradığı taksi durağındaki taksiciler, kendisine "Başbakan'ın meşhur simitçisi" lakabını taktı.