BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Taksim sinyali

Başbakan Erdoğan, 1 Mayıs'taki Taksim Meydanı ısrarını eleştirerek, Sultanahmet, Beyazıt meydanları gibi yarın belki Taksim Meydanı'nda da miting olamayacağını söyledi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , AK Parti 20. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda, 1 Mayıs 'ta İstanbul 'da yaşanan olaylara değinerek, medyanın sergilediği tavrı eleştirdi.

Medyanın, güvenlik güçlerine şiddet uygulayan göstericileri "masum" gösterdiğini ifade eden Erdoğan, "Gazdan etkilenen militanlar mazlum, ama kafasına taş isabet eden, bilye isabet eden, yaralanan ve o anda da beyin kanaması geçiren polis faşist. Biz bu tezgahı da yutmayız. Biz bu tezgahı da çok gördük" dedi.

Belli işçi örgütlerinin, belli medya kuruluşlarının, huzur ve barış ortamını sabote edercesine, çatışmaları körüklediğine defalarca şahit olduklarını belirten Erdoğan, "CHP, 1 Mayıs'ın öncesinde ve sonrasında, tüm o marjinal gruplara sürekli gaz verdi. Bakmayın ha CHP'nin gazı polisin gazından daha tesirlidir. Bunlar malum çevreler. Tüm o marjinal gruplara, hatırlatıyorum. Polisin gazı sadece göz yaşartır ama CHP'nin gazı, dikkat edin, zehirler. Buna çok dikkat edin" ifadelerini kullandı.

SENDİKACILARLA GÖRÜŞME

AK Parti Genel Merkezi'nde Türk-İş , Hak-İş , DİSK , KESK ve Türk Tabipler Birliği başkanlarıyla geçen pazartesi akşamı uzun bir görüşme gerçekleştirdiğini anlatan Başbakan Erdoğan, Taksim'de ısrar edenlere, "21,5 milyon oya sahip bir parti olarak ben mitingimi Kazlıçeşme'de yapıyorum da, çünkü devlet bana orayı gösteriyor, sen niye gidip mitingini orada yapmıyorsun" diye sorduğunu ve "Buranın bizim için anlamı var" cevabını aldığını anlattı.

TAKSİM VE KADIKÖY

Geçmişte kendisinin de Taksim , Sultanahmet ve Beyazıt meydanlarında miting düzenlediğini belirten Erdoğan, "Şimdi Sultanahmet, Beyazıt meydanlarında miting var mı? Hayır, yok. Yarın belki TaksimMeydanı'nda da miting olmayacak. Sen şimdi Taksim Meydanı miting alanı olmaktan çıkarılırsa 'illa ben gidip orada miting yapacağım' diyebilir misin? Hayır, diyemezsin. Burası bir hukuk devletidir. Sana miting alanı olarak neresi gösterilirse gidip mitingini orada yapmak zorundasın. Hukuk devleti bunu gerektirir" diye konuştu.

KUSURA BAKMAYIN!

Erdoğan, İstanbul Yenikapı'da ve Anadolu yakasında 750 bin ve 1 milyon kişi kapasiteli birer miting alanı yapıldığını, bunlar tamamlandıktan sonra Kadıköy'de miting düzenlenemeyeceğini açıkladı. Erdoğan, "Çünkü orada da hemen bir savrulma başladığı zaman bütün esnafın cam çerçeve ne var ne yok kırılıp dökülüyor. Öbür taraftan hayat duruyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Bunlardan arındırılmış bir alan planlandığı zaman gidersin, mesele üzüm yemekse bu dev alanlarda mitingini yapar, kimseyi de rahatsız etmeden mesajlarını orada verirsin. Ama dert bu değil. Dert, bağcıyı dövmek. Şimdi de bağcı, AK Parti. O, onların ideallerine, onların ideolojilerine ters. O ideolojiye ters olduğu için biz AK Parti'yi nasıl döveriz' derdi bu. Ama dövemeyeceksiniz, kusura bakmayın. Çünkü millet, AK Parti'nin yanında. Millet, kimin ne olduğunu biliyor" değerlendirmesinde bulundu.