BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,07
ALTIN 2.464,86
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan suçlamalara yanıt

Erdoğan'a AK Parti'ye en çok yönelen suçlamalar soruldu. İşte yanıtlar..

Abone ol

Kral FM'de canlı yayınlanan ''Gezegen Mehmet'' adlı radyo programına katılan,Başbakan Erdoğan'a, gündemdeki sorunlar soruldu..

BUNLARIN BİR KISMI NİYET OKUYUCU

''Türkiye laiktir, laik kalacak söylemleri var. Sizin başka bir amacınız, idealiniz mi var? Sosyal hayatlarının sizin iktidarınızla gün be gün tehlikeye gireceğini düşünenler var. Ve 'Türkiye İran olmayacak' diyen insanlar var. Buna cevabınız ne olacak?'' sorusuna Erdoğan, şu karşılığı verdi:

Ben, İstanbul'da 4.5 sene Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptım, 4.5 senedir de Başbakanlık. Bu dönemler içerisinde bunların yaşam biçimlerinde ne değişmiş? Şunu istiyorlardı da artık istemiyorlar mı? Giyim şekilleri mi değişti? Oturup, yatıp, kalktıkları yer mi değişti? Onlara bir müdahale mi geldi? Hayır. Türkiye'nin demokrasi yaklaşımında, laiklik yaklaşımında bir değişiklik mi var? Laiklik yaklaşımı önce nedir, ona bakmamız lazım. Laiklik yaklaşımını, 1982 Anayasasının gerekçesini, orada onu görürler."

" Diyor ki; 'Devletin tüm inanç gruplarına eşit mesafede olmasıdır. Onları güvence altına almasıdır'. Laiklik budur. Hiçbirini tercih edemez, hiçbirine dayatma uygulayamaz. Onları güvence altına alır. Biz bunun da gereğini yaptık. Türkiye şu anda laiktir. Bunun dışında herhangi bir düşünceyi iktidarımız söyledi mi?

KİMSEYİ MODEL ALMAYA İHTİYACIMIZ YOK

Türkiye ileri bir demokrasi, ileri bir laiklik, ileri bir sosyal devlet, ileri bir hukuk devleti olacaksa, dördünün de at başı götürülmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

''(Türkiye'yi İran yaptırmayız). Kim 'İran yaptıracağız' diyor? Nereden çıktı bu? Türkiye Türkiye'dir. Bizim kimseyi model almaya ihtiyacımız yok. 'Türkiye laiktir, laik kalacak' diyenlere veya 'Türkiye'yi İran yaptırmayız' diyene sorun. 'Sizin bugüne kadar oy verdiğiniz partiler Türkiye'de ilericilik adına ne yaptılar? Eğitimde, sağlıkta, adalette, ulaşımda, sosyal devlet anlayışında ne yaptılar?' Allah aşkına bir şey söylesinler.''