BIST 9.096
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,04
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan son dakika açıklama: 3 binin üzerinde DEAŞ'lı terörist

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan DEAŞ'la mücadelede son rakamları açıkladı. Erdoğan Fırat Kalkanı Harekatı'yla ilgili sonuçları paylaştı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekatı'yla aralarında elebaşlarının da olduğu 3 binin üzerinde DEAŞ'lı teröristi etkisiz hale getirdik." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, "Bugüne kadar aralarında Güney Asyalıların da olduğu 5 bin terör şüphelisini sınır dışı ettik. 53 bin kişiye de giriş yasağı koyduk. Sınır bölgemizden DEAŞ'lı teröristleri tamamen temizleyerek 100 bin Suriyeli kardeşimizin bu bölgelere dönmesini sağladık. Fırat Kalkanı Harekatı'yla aralarında elebaşlarının da olduğu 3 binin üzerinde DEAŞ'lı teröristi etkisiz hale getirdik." dedi.

TİCARET HACMİMİZ ARTACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan Endonezya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmine değinerek şunları söyledi: "2000'li yıllardan bu yana artış yaşadık ama 10 milyar dolar hedefini belirlemiştik ve bu hedefe ulaşacağımızı düşünüyorum. İİT ve D8 dahil birçok platformda iş birliğimiz var ve bu platformlardaki münasebetlerimizi geliştireceğiz.Şu gerçeği çok iyi biliyoruz. Asya Pasifik ülkelerinin etkinliği artıyor. Türkiye son 14 yıldır uyguladığı politikalarla hak ettiği yeri alıyor."

İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ

Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo da yaptığı açıklamada  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'yi ziyaret ettiği için onur  duyduğunu belirten Widodo, "Endonezya ve Türkiye, iş birliği anlamında inanılmaz  potansiyele sahip iki ülkedir." dedi.  Görüşmelerde somut iş birliği alanlarının altını çizdiğini söyleyen  Widodo, bu alanları yatırım, savunma sanayi, enerji alanında iş birliği ve  terörle mücadele olarak sıraladı. Widodo, artı yönde seyretmesi gereken bir ticaret trendi yakalamak  konusunda Erdoğan ile mutabık kaldıklarını belirterek Türkiye-Endonezya Kapsamlı  Ekonomik İş Birliği Anlaşması ve müzakerelerin başlatılmasının altını  çizdiklerini kaydetti. Ticaretin önündeki engellerin azaltılması ve elverişli yatırım  ortamının oluşturulmasını ele aldıklarını ifade eden Widodo, "Özellikle  denizcilik, altyapı, enerji alanınında zaten iş birliğimiz, savunma sanayi  alanında olduğu gibi son dönemde yükselen bir ivme sergilemiş durumda. diye  konuştu.

ENDONEZYA İLE TÜRKİYE ARASINDA İKİ ANLAŞMA İMZALANDI

Türkiye ile Endonezya arasında sağlık ve ekonomi alanlarını kapsayan anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde düzenledikleri ortak basın toplantısı öncesi, iki ülke arasındaki anlaşmaların imza törenine katıldı.

Törende, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Endonezya Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı arasında niyet mektubu anlaşması, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi tarafından imzalandı.

Türkiye-Endonezya Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerinin başlatılmasına dair ortak deklarasyona, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Endonezya Ticaret Bakanı Enggartiasto Lukita imza attı.

KÜLLİYENİN BALKONUNDA ÖZÇEKİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve konuk Cumhurbaşkanı Widodo, külliyenin balkonunda özçekim yaptı.