BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,80
ALTIN 2.443,51
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’dan Sarıgül yanıtı: Gereksiz...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye katılmasıyla ilgili soruya, "Cevap vermeyi gereksiz buluyorum" karşılığını verdi....

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye katılmasıyla ilgili soruya, "Cevap vermeyi gereksiz buluyorum" karşılığını verdi.
Başbakan Erdoğan, Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Sarıgül ile ilgili, "Henüz CHP tarafından İstanbul’a aday gösterilmedi ama çok iddialı sözleri var. Bunu nasıl değerlendirirsiniz" sorusu üzerine Erdoğan, "Sorunuza cevap vermeyi gereksiz buluyorum. Çünkü onu bırakın da onu muhalefetin genel başkanı söylesin. Partinin daha yeni üyesi olmuş bir zat" şeklinde yanıt verdi.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ
Erdoğan ayrıca, "Özellikle demokratikleşme paketiyle ilgili iki ana başlık var. Bir, işin yürütme alanına ait olan kısım, idare ile ilgili olan kısım, bunları zaten süratle uygulamaya koymuş bulunuyoruz. İkincisi yasama organı ile ilgili süreçtir. Yani yasal düzenleme gerektiren süreçtir. Şu anda onun da altyapı çalışmaları bitmek üzere ve bir an önce parlamentoya sevk edeceğiz ve parlamentoda da bunları görüşmeye başlayacağız" dedi.
(SO-D)