BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.310,22
HABER /  DÜNYA

Gürsel Tekin’den baskın iddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt ve öğrenci evi açıklamalarının ardından, Beyoğlu ve Cihangir...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt ve öğrenci evi açıklamalarının ardından, Beyoğlu ve Cihangir’de apart ev ve otellerin basıldığını iddia etti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, beraberindeki heyetle Taksim Meydanı’nda gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tekin, İstanbul’un ciddi sorunları olduğunu belirterek, “Sadece bugün Taksim’i gezmedim, 5 yıldır İstanbul’u karış karış gezen bir siyasetçiyim. Ne yazık ki İstanbul’un çok ciddi sorunları olmasına rağmen hiç kimse bunları konuşmuyor. Bugün arkadaşlarımızla dolaştığımızda Afganistanlı işçiler, Suriye’den gelen mağdur edilmiş insanlar ve bizim yurttaşlarımız, özellikle kentsel dönüşüm mağduru olan binlerce yurttaşla buluştuk. Sadece bugün değil, son 5 yıldır çalışmalarımız var” dedi.
Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt ve öğrenci evleriyle ilgili açıklamalarının ardından Beyoğlu ve Cihangir’de apart ev ve otellerin basıldığını iddia ederek, “Sayın Başbakanın dün akşamki cümlelerinin üstüne Beyoğlu’nda, Cihangir’de apart evlerin ve otellerin basıldığını görüyoruz. Başbakanın cümlelerinden dolayı bu otelleri neden bastınız? Gece yarısı turistleri çantalarıyla sokağa hangi gerekçeyle bıraktınız? Darbe dönemlerinde böyle bir anlayış olmamıştır. Bu otel sahipleri beyan veremiyor ama sorumluluk hisseden bir siyasetçi olarak kendim gittim, insanlar gözyaşlarıyla karşılıyor. Bu apart ve oteller 3 ay önce oluşmuş oteller değildir” şeklinde konuştu.
(İHA)