BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.428,64
HABER /  DÜNYA

İstanbul’da YÖK protestosu

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK), kuruluşunun 32’nci yıldönümünde öğrenciler ve akademisyenler tarafından protesto edildi. <br/>İstanbul’da YÖK’ü...

Abone ol

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK), kuruluşunun 32’nci yıldönümünde öğrenciler ve akademisyenler tarafından protesto edildi.
İstanbul’da YÖK’ün kuruluşunu protesto etmek isteyen öğrenci ve akademisyenlerin buluşma noktası Beyazıt Meydanı oldu. Aksaray, Eminönü ve çeşitli noktalarda toplanan üniversite öğrencileri, açtıkları pankartlar ve attıkları sloganlara yürüyüşe geçti. Yürüyüşe kaldırımda başlayan öğrenciler, daha sonra Vatan Caddesi’nin bir bölümünü trafiğe kapatarak yürümeye devam etti. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde toplanan diğer gruplarla birleşen öğrenciler, buradan Beyazıt Meydanı’na doğru hareket etti. Tramvay yolunu kapatarak yürüyen öğrenciler, sık sık YÖK aleyhine sloganlar attı.
Bazı öğrenciler, Eskişehir’de Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın resminin yer aldığı pankartlar açtı. Yürüyüş sırasında bazı öğrencilerin, Ali İsmail Korkmaz’ın maskelerini taktığı görüldü. “Her yer Taksim, her yer direniş” ve “YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek” sloganları eşliğinde yürüyerek Beyazıt Meydanı’na gelen öğrenciler, burada protestolarını uzun süre devam ettirdi. Gezi olayları sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunan gruplar, marş ve sloganlarla hem hükümete hem de YÖK’e yönelik eleştirilerde bulundu.
Yapılan basın açıklamasının ardından Beyazıt Meydanı’nda halaylar çeken öğrenciler eylemlerine olaysız bir şekilde son verdi. Eylem sırasında geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, eyleme müdahil olmayıp öğrencileri uzaktan takip etmeyi tercih etti.
(İHA)