BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,23
HABER /  DÜNYA

Domates fidesinde akıl almaz büyüme

Karabük’te, seraya dikilen domates fidesinin beş ayda ağaç gibi büyüyerek 9 metrekare alanı kaplaması görenleri hayrete düşürüyor. <br/>Kara...

Abone ol

Karabük’te, seraya dikilen domates fidesinin beş ayda ağaç gibi büyüyerek 9 metrekare alanı kaplaması görenleri hayrete düşürüyor.
Karabük’ün Çerçiler Mahallesinde, İlhan Özal isimli vatandaşın evinin bahçesinde seraya ektiği domates fidesi, 5 ayda 8 metre uzunluğundaki seranın yarısını kapladı. Oldukça verimli şekilde domates alan Özal ailesi ise, durumdan memnun kalırken, domates fidesinin giderek büyümesi ve uzaması karşısında ne yapacaklarını bilmediklerini söyledi.
Seraya domates fidesini diken Fatma Özal, “Fideyi diktim ve böyle olacağını sanmıyordum. 3 fide diktim, ama ikisini böcek kesti. Bir tanesi de böyle ağaç gibi oldu, biz de şaşırdık. Günlük kızarmış olarak 2-3 kilo domates alıyoruz. Çevredeki komşulara bile dağıtıyoruz” dedi.
İlhami Özal ise, domatesi Mayıs ayında fidelediklerini ve sürekli büyüyerek geliştiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Her gün 2-3 kilo domates alıyoruz. Komşulara dağıtıyoruz. Neredeyse ağaç oldu artık. Seranın yarısını kapladı. Seranın uzunluğu 8 metre ve yarısı, tek bir kökten çıkan domatesle kaplandı. İlk defa başımıza böyle bir şey geliyor çok şaşırdık." Seraya gelenlerin domates fidesini böyle görünce fotoğraf çektiklerini anlatan Özal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu fide sadece tek kök. Normalde domates fidesi en fazla bir metre boyunda olur. Bu fide sürekli uzuyor. Domateslerin çok güzel tadı var. Bu gidişle serayı kaplayacak. Beni merak sardı ve gece gündüz gelip bakıyorum. Neredeyse 3 tona yakın domates var.”
Karabük Ziraat Odası Başkanı Hasan Benlioğlu da, Karabük’te ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını anlatarak şunları söyledi: “Demek ki sera biraz daha büyük olsa bu daha verimli olur. Karabük gibi bir yerde, böyle bir domates fidesinin ağaç gibi olması bizleri hayrete düşürdü. Bu domates yüke ve yola dayanıklı bir domates.”
Karabük Tarım Müdürlüğü ekipleri de, seradaki domates fidesinin kök genişliğini ölçerek fotoğrafladı.
(İHA)