BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,13
ALTIN 2.303,58
HABER /  MEDYA

AK Parti'den Nazlı Ilıcak'a sert yanıt

Nazlı Ilıcak'ın canlı yayında yaptığı "AKP'ye destek verdiğim için şimdi utanıyorum" açıklamasına Mehmet Metiner sert bir cevap verdi...

Abone ol

Katıldığı bir televizyon programında “AK Parti’ye oy da verdim ama şimdi ben utanıyorum” diye açıklama yapan gazeteci Nazlı Ilıcak’a AKP'den jet cevap geldi.

 AKP milletvekili Mehmet Metiner "Ilıcak, Başbakan üzerinden kendine itibar sağlıyordu, bugün yine Başbakan eleştirileri ve  suçlamaları üzerinden kendine başka bir itibar alanı açma gayreti içerisine girmiştir." dedi.

NAZLI ILICAK NE DEMİŞTİ?

Şimdiye kadar Başbakan'ı göğsünü gere gere savunduğunu hatırlatan Nazlı Ilıcak, Erdoğan için çok ağır bir yorum yaptı.

Ilıcak, "Şiddetli kınıyorum, eğer bundan oy gelecekse hiç gelmesin… Ben göğsümü gere gere AK Partiye oy verdim dedim şimdi utanıyorum" demişti.

"BAZI KESİMLERDEN AFERİN ALMAK İÇİN"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner Ilıcak’ın Başbakan’ın ne demek istediğini anlamadan konuya daldığını ve haksız eleştiride bulunduğunu ileri sürdü ve  Ilıcak’ın bazı kesimlerden ‘aferin’ almak için yola çıktığına dikkat çekti. Metiner, Ilıcak’a Başbakan Erdoğan’dan umduğunu bulamadığı için böyle davranıyor, suçlamasında bulundu. 

İşte Metiner’in konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama:

“ASIL UTANILACAK DURUM ILICAK’IN KENDİ DURUMUDUR”

“Başbakan Erdoğan’ın ne söylemek istediğini anlamadan, o sözleri bağlamında kopartarak sırf bazı çevrelerden alkışlanmak ve ‘aferin’ almak için Sayın Nazlı Ilıcak’ın atraksiyon içerisine girmesi, asıl utanılacak bir durumdur. Ilıcak bunu sıkça yapmaya başladı ve bu bizim dikkatimizde kaçmıyor. Ilıcak, Ak Parti veya Başbakan’ı eleştirmek için başka kelimeler bulabilirdi. ‘Utanmak’ kelimesi ancak kendisinin utanılacak pozisyonlara sokan insanların sıkça kullandığı bir kelimedir. “

“BAŞBAKAN ÜZERİNDEN İTİBAR KAZANDI”

“Ilıcak, Başbakan Erdoğan’dan umduğunu bulamadığı için psikolojik rahatsızlık ve kişisel kırgınlıklar içerisinde olabilir. Bu gayet anlaşılabilir insani bir durumdur. Ilıcak bu pozisyonunu örtmek için hiç de şık ve etik olmayan reflekslerle karşılık vermesi doğrusu kabul edilebilir bir hal değildir. Ilıcak, Başbakan üzerinden kendine itibar sağlıyordu, bugün yine Başbakan eleştirileri ve suçlamaları üzerinden kendine başka bir itibar alanı açma gayreti içerisine girmiştir. “

“EĞER AK PARTİ VE BAŞBAKAN’DAN UTANIYORSAN…”

“Ancak Ilıcak’a şu kadarını hatırlatmak isterim: Şayet Ilıcak, sahiden Başbakan ve Ak Parti’den utanıyorsa, Sayın Başbakan Erdoğan vasıtasıyla ve ona yakınlık üzerinden elde ettiği köşe ile imkanları elinin tersiyle itsin. Ilıcak, Başbakan’ın sözlerini eleştirirken hangi bağlamda ne söylediğini bilmeden değerlendirme yapmasın. Başbakan Erdoğan ya da AK Parti’nin kimsenin özel hayatına müdahale ettiği yok. Vatandaşlarımızdan, konuyla ilgili bir şikayet gelmesi durumunda valilerin harekete geçmesi istenmektedir.”

İŞTE ILICAK'IN CANLI YAYINDAKİ O AÇIKLAMALARI: